Connect with us

LIST

Καμπιο-νά-το ταλέντο

Published

on

Οι καλές μέρες των παχιών αγελάδων της δεκαετίας του ’90, όταν οι ιταλικοί σύλλογοι ξόδευαν δισεκατομμύρια για μεταγραφές, φαίνεται να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η οικονομική κρίση που έπληξε και την Ιταλία, οδήγησε αναγκαστικά σε αλλαγή φιλοσοφίας τις ομάδες της Σέριε Α, με το βάρος να πέφτει στις ακαδημίες και την παραγωγή νέων ταλέντων. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που πολλά από τα κορυφαία ταλέντα παγκοσμίως αγωνίζονται πλέον στα ιταλικά γήπεδα. Αυτοί είναι οι δέκα πιο ελπιδοφόροι ποδοσφαιριστές του φετινού καμπιονάτο.

Του Νίκου Κούδα
[email protected]

10.
Μπράιαν Περέα
Ηλικία: 20
Ομάδα: Λάτσιο
Εθνικότητα: Κολομβιανός
Θέση: Φορ
Εκτίμηση: Η Κολομβία ανέκαθεν έβγαζε καλούς επιθετικούς (Ιγουαράν, Ασπρίγια, Φαλκάο) και ο Περέα φαίνεται ικανός να συνεχίσει επάξια τη γραμμή… παραγωγής. Η μοϊκάνα στο μαλλί του παραπέμπει σε Ελ Σαραουί και αν καταφέρει να χτίσει επάνω στις καλές εμφανίσεις του στο πρόσφατο Μουντιάλ U-20, τότε ο «Ελ Κοκό» (από το «Κοκολίσο», όπως λέγεται ο Ρεβυθούλης του Ποπάι) ίσως κάποτε φτάσει και τη χάρη του.

09.
Ματία Περίν
Ηλικία: 20
Ομάδα: Τζένοα
Εθνικότητα: Ιταλός
Θέση: Τερματοφύλακας
Εκτίμηση: Με ύψος 1,88 μ., ο Περίν θεωρείται από πολλούς ως το μελλοντικό Νο.1 της εθνικής Ιταλίας, όταν ο μεγάλος Τζίτζι Μπουφόν κρεμάσει τα γάντια του. Αν και νεαρός, είναι μπαρουτοκαπνισμένος στη Σέριε Α, έχοντας πέρσι 29 συμμετοχές βασικού με την Πεσκάρα, όπου αγωνίστηκε ως δανεικός. Σταθερός σε παρουσίες σε όλες τις «μικρές» εθνικές της χώρας, κλήθηκε πέρσι και στους μεγάλους της «σκουάντρα ατζούρα» από τον Τσέζαρε Πραντέλι, για ένα φιλικό κόντρα στην Αγλλία.

08.
Ντομένικο Μπεράρντι
Ηλικία: 19
Ομάδα: Σασουόλο
Εθνικότητα: Ιταλός
Θέση: Εξτρέμ/φορ
Εκτίμηση: Αγορασμένος ήδη από τη Γιουβέντους (σιγά μην τον άφηνε), ο Μπεράρντι θα παραμείνει για φέτος ως δανεικός στην ομάδα που, σχεδόν μόνος του (11 γκολ και 6 ασίστ), ανέβασε πέρσι ως πρωταθλήτρια στη Σέριε Α. Ο «αδιαμφισβήτητος σταρ της Σασουόλο», όπως έχει χαρακτηριστεί, αναμένεται να είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην προσπάθεια παραμονής της ομάδας από τη μικρότερη πόλη (41.000 κάτοικοι) στην ιστορία του Καμπιονάτο.

07.
Ματέο Κόβατσιτς
Ηλικία: 19
Ομάδα: Ίντερ
Εθνικότητα: Κροάτης
Θέση: Επιθετικός μέσος
Εκτίμηση: Όταν το «τοτέμ» της ομάδας σου, Χαβιέ Ζανέτι, σε έχει χαρακτηρίσει ως «τον πιο ελπιδοφόρο νεαρό παίκτη που έχω δει μετά τον Ρονάλντο (σ.σ. τον Βραζιλιάνο)» και ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν δηλώνει ότι «έχει ικανότητες που μπορούν να τον κάνουν καλύτερο από’ μένα», τότε μάλλον κάτι κάνεις σωστά. Έκανε το ντεμπούτο του με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ μόλις στα 16 του, κερδίζοντας δύο σερί πρωταθλήματα. Πάσα, ντρίπλα και διορατικότητα που θυμίζουν 10άρι παλιάς κοπής…

06.
Μ’Μπαϊέ Νιανγκ
Ηλικία: 18
Ομάδα: Μίλαν
Εθνικότητα: Γάλλος
Θέση: Φορ
Εκτίμηση: Το γεγονός ότι έκανε πέρσι 20 εμφανίσεις σε ένα σύλλογο με το ειδικό βάρος της Μίλαν, σίγουρα είναι ένα κατόρθωμα από μόνο του. Έχει χαρακτηριστεί «φαινόμενο» και τον διακρίνουν τόσο η δύναμη, όσο και η ταχύτητα. Πήρε το ευρωπαϊκό βάπτισμα του πυρός στο δεύτερο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα στο Νου Καμπ, εμπειρία που θα του φανεί πολύ χρήσιμη στην προσπάθειά του να καθιερωθεί ως επάξιος παρτενέρ του Μάριο Μπαλοτέλι.

05.
Ζορζίνιο
Ηλικία: 21
Ομάδα: Ελλάς Βερόνα
Εθνικότητα: Ιταλός/Βραζιλιάνος
Θέση: Μέσος
Εκτίμηση: Γεννημένος στην Ιμπιτούμπα της Βραζιλίας, αλλά ιταλοαναθρεμμένος, ο Ζορζίνιο έχει ήδη τραβήξει πάνω του το βλέμμα της Μίλαν. Παίζει συνήθως πίσω από το κέντρο, αλλά σκοράρει κιόλας, πετυχαίνοντας 4 γκολ την περσινή σεζόν και συντελώντας καθοριστικά στην άνοδο της ιστορικής ομάδας του Πρέμπεν Έλκιερ. Έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στις εθνικές και των δύο χωρών, ενώ το 2012 έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική U-21 της Ιταλίας.

04.
Νίκολα Σανσόνε
Ηλικία: 21
Ομάδα: Πάρμα
Εθνικότητα: Ιταλός
Θέση: Φορ
Εκτίμηση: Προϊόν των ακαδημιών της Μπάγερν Μονάχου, καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη βαυαρική πρωτεύουσα, ο Σανσόνε επέστρεψε στα πάτρια εδάφη μόλις το 2011 για λογαριασμό των «παρμέντσι». Έχει πολύ καλή τεχνική και ευστροφία στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να παίζει ανελλιπώς στις μικρές εθνικές της Ιταλίας από το 2007. Πέρσι έκανε την καλύτερη χρονιά του ως συμπαίκτης του Σωτήρη Νίνη, σκοράροντας 6 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ σε 26 εμφανίσεις.

03.
Ισάκ Μπελφοντίλ
Ηλικία: 21
Ομάδα: Ίντερ
Εθνικότητα: Αλγερινός/Γάλλος
Θέση: Φορ
Εκτίμηση: Βλέπει τον κόσμο από τα 1,92 μ. και ανάγκασε ολόκληρο Αντόνιο Κασάνο να… μετακομίσει στην Πάρμα για χάρη του! Σίγουρα κάτι πρέπει να έχει δει σε αυτόν η Ίντερ, αφού έδωσε από πάνω και 10 εκατομμύρια € στους «παρμέντσι» για να τον κάνει δικό της για 5 χρόνια. Προφανώς τα 8 γκολ και οι 5 ασίστ που σέρβιρε την περσινή σεζόν στο «Ένιο Ταρντίνι» έκαναν τη διαφορά…

02.
Μάουρο Ικάρντι
Ηλικία: 21
Ομάδα: Ίντερ
Εθνικότητα: Αργεντίνος/Ιταλός
Θέση: Φορ
Εκτίμηση: Συστήθηκε στον ποδοσφαιρικό κόσμο πέρσι με τη φανέλα της Σαμπντόρια (10 γκολ και 4 ασίστ), όταν ανάγκασε τον Τζίτζι Μπουφόν να μαζέψει τη μπάλα δύο φορές από τα δίχτυα του μετά από πολλά αγωνιστικά λεπτά! Έμαθε την τέχνη του στη φημισμένη «Λα Μασία» της Μπαρτσελόνα και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία, θυμίζοντας στο στιλ παιχνιδιού του ένα άλλο αργεντίνικο προϊόν από το Ροζάριο…

01.
Μανόλο Γκαμπιαντίνι
Ηλικία: 21
Ομάδα: Σαμπντόρια (συνιδιοκτησία με τη Γιουβέντους)
Εθνικότητα: Ιταλός
Θέση: Φορ
Εκτίμηση: Θυμίζει Μάρκο Ταρντέλι στη φάτσα και θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ιταλικό ποδόσφαιρο στη θέση του επιθετικού στην ηλικία του. Βέβαια αν δεν άξιζε, η Γιουβέντους δεν θα είχε εξαγοράσει το 50% των δικαιωμάτων του. Εντυπωσίασε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-21 του Ισραήλ το καλοκαίρι, ενώ προτιμάει να παίζει ως κρυφός επιθετικός. Άνοιξε ήδη λογαριασμό στη Γένοβα, σκοράροντας δύο γκολ στο ντεμπούτο του για το κύπελλο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/