Connect with us

OLYMPICS

Κατεδάφιση σε αναμονή

Published

on

Συμβαίνουν και στην Ιαπωνία. Η προγραμματισμένη για τον περασμένο Ιούλιο κατεδάφιση του παλιού Ολυμπιακού σταδίου του Τόκιο ματαιώθηκε , μετά από παράπονα για παρατυπίες στη διαδικασία επιλογής της αναδόχου εταιρείας.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Όπως όλα δείχνουν, το νέο υπερσύγχρονο Ολυμπιακό στάδιο της διάσημης αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ στην ιαπωνική πρωτεύουσα θα πρέπει να περιμένει αρκετά ακόμη για να δει το φως του ήλιου. Μετά την τεράστια κόντρα που ξέσπασε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μεταξύ της Βρετανο-ιρακινής ντίβας και των Ιαπώνων συναδέλφων της (διαβάστε εδώ), το μεγαλόπνοο πλάνο ανέγερσης του νέου εθνικού σταδίου δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα, θυμίζοντας πλέον το… γιοφύρι της Άρτας. Αφορμή της νέας καθυστέρησης δεν είναι άλλη από τις κατηγορίες που αφορούν στην ταυτότητα της εταιρείας που το καλοκαίρι είχε κληθεί να κατεδαφίσει το παλιό στάδιο ενόψει της θεμελίωσης του νέου. Πλέον, η κατεδάφιση μεταφέρεται για τα μέσα Δεκεμβρίου, πέντε μήνες μετά την αρχικώς ορισθείσα ημερομηνία.

Όπως δήλωσαν Ιάπωνες αξιωματούχοι, η εν λόγω απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση του υπουργείου πολιτισμού της χώρας εξαιτίας παραπόνων επί της διαδικασίας που αφορούσαν το ύψος του ποσού προσφοράς που επιλέχθηκε ως η κατάλληλη από την αρμόδια επιτροπή. Ως θιγόμενη εμφανίστηκε κατασκευαστική εταιρεία του Τόκιο, η οποία κατέθεσε επίσημα αναφορά-καταγγελία, κατηγορώντας την επιτροπή ότι επέλεξε οικονομική πρόταση που δεν ήταν η χαμηλότερη, κάνοντας ευθέως λόγο για χαριστική συμπεριφορά.

«Η όλη υπόθεση είναι εξαιρετικά λυπηρή και τη λαμβάνουμε υπόψη μας ιδιαιτέρως σοβαρά», δήλωσε ο υπουργός παιδείας Χακουμπούν Σιμομούρα, του οποίου του υπουργείο είναι το αρμόδιο για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. «Προτείναμε να διεξαχθεί ένας νέος κύκλος προσφορών», κατέληξε ο Ιάπωνας πολιτικός, επιθυμώντας να αποφύγει την κοινωνική κατακραυγή για ένα έργο που έχει ήδη διχάσει την κοινή γνώμη της χώρας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/