Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κατσικάρης μέχρι το Ρίο

Published

on

Η απόφαση είχε ληφθεί από τις ημέρες που η Εθνική ομάδα έτρεχε το αήττητο σερί της στο μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Οι διεθνείς εξέφραζαν σε κάθε ευκαιρία την επιθυμία τους να παραμείνει ο Φώτης Κατσικάρης στο τιμόνι της «επίσημης αγαπημένης». Όλοι υπογράμμιζαν ότι με τον Νικαιώτη τεχνικό απολάμβαναν το μπάσκετ και έστελναν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η φράση «βρήκαμε προπονητή για πολλά χρόνια», έμοιαζε με την τιμωρία που έβαζαν οι δάσκαλοι όταν ζητούσαν από τους μαθητές να γράψουν 100 φορές την ίδια πρόταση. Με τη διαφορά ότι ο παραβάτης ήταν συνήθως ένας, αλλά στην περίπτωση της Εθνικής όλοι οι διεθνείς πήραν θέση. Σε σημείο που ακόμα και είχε κάποιος αντίρρηση, δύσκολα θα την εξέφραζε δημόσια. Ειδικά μετά από την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα. Παρά το σοκ της ήττας 90-72 από τη Σερβία και τον πρόωρο αποκλεισμό, η Εθνική γύρισε στη βάση της μονιασμένη.

Στην ΕΟΚ άρχισαν να ανατρέχουν στα απόκρυφα της μνήμης τους για να θυμηθούν πότε μία επιστροφή συνοδευόταν από συσπείρωση. Χρειάστηκε να τρέξουν χρόνια πίσω. Ακόμα και η 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2007 είχε προκαλέσει γκρίνιες. Η επιστροφή από την Ισπανία, όμως, έδειχνε σε όλους ότι αυτή τη φορά η Εθνική ήταν ομάδα! Και στις νίκες και στις ήττες. Και στα καλά και στα άσχημα! Αν δεν ήταν και αυτό δουλειά του προπονητή, τότε ποιος μπόρεσε και έβγαλε στην αποστολή στοιχεία που πολλές φορές λείπουν από το dna του Έλληνα;

Τα σενάρια, πάντως, συνέχισαν να κυκλοφορούν. Κυρίως επειδή όλοι γνώριζαν την επιθυμία του Κατσικάρη να συνεργαστεί και με κάποια ομάδα της Ισπανίας. Αλλά αποδείχθηκε ότι ακόμα και ένα συμβόλαιο στη Lega ACB δεν μπορεί να διαταράξει τη σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που οικοδομήθηκε ανάμεσα στον ομοσπονδιακό τεχνικό και στον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

«Συνεχίζουμε με τον Φώτη», μας μετέφερε άνθρωπος που γνωρίζει καλά όλα όσα σκέφτεται και κυρίως εκείνα που πράττει ο πρόεδρος της ΕΟΚ. Ο Βασιλακόπουλος συναντήθηκε με τον Κατσικάρη. Τα έβαλαν κάτω και προχώρησαν στον σχεδιασμό όσων πρέπει να γίνουν, ώστε η πορεία στο μουντομπάσκετ της Ισπανίας να αποτελέσει την αφετηρία για την επιστροφή στην κορυφή. Ένας πρόωρος προγραμματισμός για το ευρωμπάσκετ της Γαλλίας, αλλά και με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας. Απλά το θέμα πέρασε στα… μουγκά, διότι δεν υπήρξε ούτε σκέψη για αναζήτηση άλλου προπονητή.

«Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε», μας απάντησε και η δεύτερη πηγή, στην οποία απευθυνθήκαμε. Πώς να γίνει διαφορετικά; Εδώ δεν υπήρχε μόνο η επιθυμία του γαμπρού και της νύφης. Για την παραμονή του Κατσικάρη είχαν αποφανθεί θετικά όλοι οι συμπέθεροι και αφού κανείς δεν είχε αντίρρηση, ο Νικαιώτης με τον Δημήτρη Πρίφτη και τον Θανάση Σκουρτόπουλο θα συνεχίσουν το ερχόμενο καλοκαίρι ό,τι άρχισαν στις 22 Ιουλίου του 2014 όταν ανέβηκαν στο πούλμαν με προορισμό το Καρπενήσι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/