Connect with us

STORY

Χρυσός Σβάινσταϊγκερ

Published

on

Φίλος μου ποδοσφαιρόφιλος, μου ζήτησε να βγάλω το νικητή για τη Χρυσή Μπάλα. Ο ίδιος μου έλεγε πόσο για τα μπάζα είναι οι παίκτες της Μπάγερν, ένας από τους οποίους κατά πάσα πιθανότητα θα σηκώσει το έπαθλο.

γράφει η Βάγια Ματζάρογλου
[email protected]
follow me @bagiam

Ο Ριμπερί κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου. Ο Ρομπέν είναι κατά τον Αλέφαντο «Τιτίκα» (ό,τι καταλάβατε καταλάβατε) και με εξαίρεση τον τελικό δεν έκανε και τίποτα ιδιαίτερο όλη τη χρονιά. Ο Μίλερ είναι ξενέρωτος και ο αγαπημένος της Μέρκελ, Σβάινσταϊγκερ, πέρσι έχασε το τελευταίο πέναλτι στον τελικό με την Τσέλσι. Αυτά λέει ο φίλος μου ο ποδοσφαιρόφιλος.

Νομίζω πως, αν ήμουν μέλος της κριτικής επιτροπής, θα είχα πολλά νεύρα. Ασχέτως με το τι λέει ο Αλέφαντος, εμένα όλοι μου φαίνονται θεοί, καθένας με το στιλ και την προσωπικότητά του. Επειδή όμως στην μπάλα τα κορίτσια κοιτάμε και φάτσες εκτός από ικανότητες, αισθητικά οι υποψήφιοι είναι σχεδόν απογοήτευση. Όλοι τους ένα σχέδιο, το σχέδιο του αρραβωνιάρη (καλό παιδί), που σε τσακίζει όταν το συναντάς στο ποδόσφαιρο. (στο γήπεδο δεν ψάχνουμε γαμπρό!)
Βλέποντας το ρόστερ της φετινής Χρυσής Μπάλας διαπιστώνουμε: Ο Γκάρεθ Μπέιλ της Τότεναμ, αν και η Ρεάλ δίνει γη και ύδωρ για να τον αποκτήσει, είναι μάλλον αλογομούρης (λίγο). Ο Ρονάλντο είναι κάγκουρας (έχει κάνει και διάφορα «ρεκτιφιέ», βλέπε δόντια)! Άσε που μοιάζει ανατριχιαστικά με τον Μέσι (στους κοιλιακούς) και το ξυλάγγουρο τον Λεβαντόφσκι, που με τη σειρά του μοιάζει ανατριχιαστικά με τον Γκάρεθ Μπέιλ (τα είπαμε!). Ο Μέσι (απλά ο καλύτερος αγωνιστικά) έχει τρελό μάτι, ο Τόμας Μίλερ μια πηχτή βαυαρική βλαχιά στη μούρη, ο Άριεν Ρόμπεν δεν έχει μαλλιά και δεν τον λες παιδαρά (αλλά από μπάλα…). Μόνο σώματα της προκοπής έχουν οι υποψήφιοι, αλλά νισάφι, ποδοσφαιριστές είναι, δεν είναι ταβερνιάρηδες!
Αν το δούμε αντικειμενικά, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τη μαλλούρα και τα τατουάζ του, είναι «αυτό που θέλουν οι γυναίκες». Βέβαια, ο Ζλάταν είναι πρότζεκτ, δεν είναι σκέτο ποδοσφαιριστής. Τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, πάλι, που αποδεικνύει ότι είναι παίκτης-παίκτης κι όχι δημιούργημα του Βενγκέρ, θα ήθελες να τον αγκαλιάσεις, να καθίσετε μαζί στον καναπέ και να δείτε τηλεόραση. Αυτό.
Ξέρω, είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική στην εμφάνιση των ποδοσφαιριστών. Δεν ξέρεις τι τραβάνε, πόσο τους πιέζει ο πρόεδρος ή οι οπαδοί, πόσο τους πρήζει ο προπονητής ή οι γυναίκες τους. Είναι άδικο όμως να μπορούν να βγάλουν επτά ημίχρονα χωρίς να βγάλουν κιχ και να μην μπορούν να διαλέξουν ένα κούρεμα με φαντασία.
Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, διακινδυνεύω πρόβλεψη: τη χρυσή μπαλίτσα θα την πάρει κατά πάσα πιθανότητα ο Σβάινσταϊγκερ. Τι να κάνουμε, στον «βασιλιά των σπορ» κερδίζει ο καλύτερος (κι ο πιο άρειος;), όχι ο ωραιότερος…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/