Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Κινεζικό ενδιαφέρον για το Γύρο της Γαλλίας

Published

on

Ο μεγιστάνας Γουάνγκ Τζιανλίν βρίσκεται σε επαφές με τους διοργανωτές του σημαντικότερου ποδηλατικού αγώνα ώστε να αγοράσει τα δικαιώματά του, σύμφωνα με ολλανδικό δημοσίευμα.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Δυναμικό μπάσιμο και στο χώρο της ποδηλασίας θέλει να κάνει ο Κινέζος επιχειρηματίας Γουάνγκ Τζιανλίν. Σύμφωνα με την ολλανδική De Telegraaf, ο Τζιανλίν βρίσκεται σε επαφές με την διοργανώτρια αρχή του Γύρου της Γαλλίας, Amaury Sport Organisation (ASO), προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματά του. Η ASO είναι επίσης υπεύθυνη για το Παρίσι-Ρουμπέ και το Λιέγη-Μπαστόν-Λιέγη, ενώ από το 2014 κατέχει μέρος των δικαιωμάτων του Γύρου της Ισπανίας. Ο 61χρονος επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης της Wanda Group, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα διαχείρισης κινηματογράφων στον κόσμο. Το ολλανδικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Τζιανλίν εξετάζει και το ενδεχόμενο αγοράς του Γύρου της Ιταλίας καθώς τον περασμένο μήνα η ιδιοκτήτρια RCS Sport άφησε να εννοηθεί πως θα πουλήσει τη διοργάνωση λόγω υπέρογκων χρεών. Όπως συμβαίνει με την ASO, έτσι και η RCS Sport δεν διεξάγει μόνο τον ιταλικό Γύρο αλλά και άλλους κορυφαίους αγώνες, όπως το Μιλάνο-Σαν Ρέμο, το Τιρένο-Αντριάτικο, τον Γύρο του Ντουμπάι και τον Γύρο του Άμπου Ντάμπι. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζιανλίν εμπλέκεται με τον αθλητισμό. Ο Κινέζος επιχειρηματίας έχει αγοράσει τους αγώνες τριάθλου Ironman και κατέχει το 20% των μετοχών της Ατλέτικο Μαδρίτης. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία του ανέρχεται στα 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/