Connect with us

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

Κουπιά με ιερό σκοπό

Published

on

Η εξαιρετική φιλανθρωπική πρωτοβουλία «Τέσσερις πόλεις, μία διοργάνωση, ένα όραμα» της ομάδας «Kayak Greece» για τη στήριξη του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», ταξιδεύει αύριο (05.10) στη λίμνη της Βουλιαγμένης, με τη συμμετοχή 277 αθλητών και αθλητριών και πλήθος απλού κόσμου.

Το κοινωνικό πρόσωπο του κανόε-καγιάκ αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά οι άνθρωποι του εντυπωσιακού αυτού Ολυμπιακού αγωνίσματος, μέσω ενός αθλητικοκοινωνικού δρώμενου υψηλών προδιαγραφών, υπό την αιγίδα της ελληνικής ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (ΕΟΚ-Κ). Στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο στη Νεάπολη Λακωνίας και στη Γυάλα Σαλαμίνας, το αισιόδοξο εγχείρημα επισκέπτεται ακόμη δύο πόλεις, αρχικά τη Βουλιαγμένη και ακολούθως τη Χαλκίδα, στις 12.10.

Μάλιστα το μήνυμα δείχνει να έχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, καθώς οι αθλητές που στη Λακωνία είχαν φτάσει κοντά στους 150, και πλησίασαν τους 200 στη Σαλαμίνα, τώρα έχουν ήδη φθάσει τους 277 και έπεται συνέχεια ενόψει της κυριακάτικης διοργάνωσης, που διοργανώνεται με τη θερμή υποστήριξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Εκτός όμως από τους αθλητές, αναμένεται να είναι εντυπωσιακός και ο αριθμός των θεατών, που εκτιμώνται κοντά στους 1000, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία μίας πρώτης γνωριμίας με το άθλημα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι εθελοντές διοργανωτές της «Kayak Greece» έχουν φροντίσει παράλληλα με το αγωνιστικό – διασυλλογικό κομμάτι της διοργάνωσης, να υπάρχουν σκάφη και προπονητές για όλους, μικρούς και μεγάλους, που θα ενημερώνουν όλους τους ενδαφερόμενους για τα μυστικά του κανόε-καγιάκ.

«Ειλικρινά δεν πιστεύαμε ότι θα είχε τόση μεγάλη ανταπόκριση η προσπάθειά μας. Όταν ξεκινήσαμε, θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, αλλά δεν περιμέναμε τέτοια αποδοχή. Οι αριθμοί των αθλητών που συμμετέχουν αυξάνονται συνεχώς, αλλά εκείνο μας έχει ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο είναι η παρουσία του κόσμου εκτός καγιάκ που είναι πράγματι εντυπωσιακή», δηλώνει σχετικά ο Αλέξανδρος Τσάκωνας, εν ενεργεία αθλητής και συντονιστής της εθελοντικής προσπάθειας.

Το ραντεβού έχει οριστεί για αύριο (05.10), από τις 09:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα, στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/