Connect with us

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

Κουπιά με συνείδηση

Published

on

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή η σειρά αγώνων της ομάδας «Kayak Greece» με τον τίτλο «Τέσσερις Πόλεις, Μία Διοργάνωση, Ένα όραμα», με την αυλαία να πέφτει στην πόλη της Χαλκίδας.

Μετά από τέσσερις σταθμούς, σε τέσσερις διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, η εξαιρετικά πετυχημένη ιδέα αποχαιρέτησε τη φετινή, πρώτη της χρονιά, με ρεκόρ προσέλευσης και συμμετοχών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των αθλητών. Χάρη στην άψογη φιλοξενία του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας, και με γνώμονα πάντα την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, όλα πήγαν τελικώς κατ’ ευχήν, και σύμφωνα με τους διοργανωτές, αν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες σήμερα θα μιλούσαμε για τον κορυφαίο αγώνα όλων των εποχών, μιας και η Χαλκίδα αποτελεί την ιδανικότερη τοποθεσία για το άθλημα του κανόε-καγιάκ.

Το «Kayak Greece» έδειξε τη μεγάλη δυναμική που αναπτύσσει, καθώς οι αγώνες σημείωσαν νέο ρεκόρ συμμετοχών, με 300 αθλητές να δίνουν το παρών στη Χαλκίδα. Μεγάλο κέρδος της διοργάνωσης, το γεγονός ότι τα σωματεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι και μη στο άθλημα ήρθαν πιο κοντά, ενώ οι αθλητές αγωνίστηκαν σαν μία ομάδα, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός δεν χωρίζει αλλά ενώνει. Επιπλεόν αποδείχθηκε ότι ναυταθλητισμός χωρίς καθαρό περιβάλλον και καθαρές θάλασσες δεν νοείται, κάτι που τονίστηκε μέσα από τις παράλληλες περιβαλλοντικές δράσεις που διενεργήθηκαν. Ταυτόχρονα, το άθλημα έδειξε ότι αθλητισμός και κοινωνία είναι δύο έννοιες αλληλένδετες, μέσω των αγώνων Special Olympics και Paralympics, αλλά και της οικονομικής ενίσχυσης στον συλλόγο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Ελπίδα όλων στην ομάδα «Kayak Greece», η προσπάθεια να συνεχιστεί τη νέα χρονιά με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, τόσο σε πόλεις όσο και σε αθλητές, με το ενδιαφέρον να είναι ήδη πολύ μεγάλο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/