Connect with us

ΙΣΠΑΝΙΑ 2014

Κόντρα στην αναρχία

Published

on

Συναγερμός σήμανε από το βράδυ της Κυριακής στο άντρο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στη Σεβίλλη. Ο Φώτης Κατσικάρης και οι συνεργάτες του είχαν βάλει τα μεγάλα μέσα για να μάθουν τι ακριβώς συνέβαινε με τον Κάρλος Αρόγιο.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Οι πρώτες πληροφορίες των ρεπόρτερ μιλούσαν για σοβαρό τραυματισμό του 35χρονου γκαρντ, του υπαρχηγού στο Πουέρτο Ρίκο, αν θεωρήσουμε ως αρχηγό τον Χοσέ Χουάν Μπαρέα. Μόνο που οι Πορτορικανοί έπαιζαν κρυφτούλι και τη μία έδιναν αβέβαιη τη συμμετοχή του έμπειρου παίκτη, την άλλη στιγμή έβγαζαν ανακοίνωση και προανήγγειλαν την παρουσία του στον τελικό της 1ης Σεπτεμβρίου. Ναι, τελικός είναι για τους εκπροσώπους της Καραϊβικής η αναμέτρηση με την ελληνική ομάδα για την 3η αγωνιστική του μουντομπάσκετ. Αν και μετά από τη νίκη της Σενεγάλης επί της Κροατίας τα πράγματα μπερδεύονται γενικώς στον 2ο όμιλο. Έστω και αν ο στόχος του Κατσικάρη και των διεθνών παραμένει η πρώτη θέση, άρα το απόλυτο σε νίκες.

Στο επιτελείο της Εθνικής έχουν καταλήξει ότι ο Αρόγιο θα παίξει. Έτσι καταστρώνουν τα πλάνα τους. Με τον παίκτη της Γαλατά να αποτελεί τον έναν πονοκέφαλο για κάθε ομάδα. Ενίοτε και για τη δική του όπως φάνηκε στο ματς με την Αργεντινή όταν έπαιρνε τη μία προσπάθεια μετά από την άλλη. Όλες τραβηγμένες από τα μαλλιά! Το ατού της Εθνικής είναι ότι το Πουέρτο Ρίκο παίζει άναρχο μπάσκετ. Με ελάχιστη προσφορά από τους ψηλούς, οι οποίοι έχουν ουσιαστικά διακοσμητικό ρόλο. Τον Ντάνιελ Σαντιάγκο, άλλωστε, τον πήραν τα χρόνια. Ο Αρόγιο και ο Μπαρέα παίρνουν πολλές προσπάθειες σε σουτ τριών πόντων και το τρίτο βιολί ακούει στο όνομα Ρονάλντο Μπάλκμαν, ποιοτικός φόργουορντ που μπορεί να παίξει και μακριά από το καλάθι, αλλά και μέσα σε αυτό.

Η Εθνική θα χτυπήσει αρχικά στους ψηλούς για να τους φθείρει και θα προσπαθήσει να αυξήσει τον αριθμό των δικών της επιθέσεων για να εκμεταλλευθεί ότι οι Πορτορικάνοι ή θα κάνουν φάουλ ή θα παίζουν άμυνα με τα μάτια. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Αρκεί, βέβαια, οι διαιτητές να σφυρίζουν τα πάντα. Σε αυτή την περίπτωση θα φθαρούν οι αντίπαλοί μας, διότι διαθέτουν πολύ λιγότερες λύσεις πρώτης γραμμής. Ο Έλληνας τεχνικός ποντάρει πολλά και στην ταχύτητα του Γιάννη Αντετοκούμπο, με την ταυτόχρονη ικανότητά του στον χειρισμό της μπάλας. Περιμένει, λοιπόν, από τον μικρό να πάρει τη σκυτάλη από Καϊμακόγλου και Πρίντεζη.

Επίσης το ζον πρες θα εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη διάρκεια του ματς επειδή ο Κατσικάρης ποντάρει στη μεγάλη ηλικία των αντιπάλων μας και θέλει να τους κουράσει. Αν, μάλιστα, λείψει ο Αρόγιο, δύσκολα θα αντέξει ο Μπαρέα, ακόμα και αν βρεθεί στην καλύτερη μέρα της καριέρας του. Πέρα, βέβαια, από τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στο γόνατο ο 30χρονος γκαρντ του Πουέρτο Ρίκο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/