Connect with us

MONEY

Λίβερπουλ από χρυσάφι

Published

on

Μπορεί η σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ να τελείωσε απογοητευτικά για τη Λίβερπουλ όσον αφορά την υπόθεση τίτλος, ωστόσο οι «κόκκινοι» έχουν έναν λόγο για να είναι χαρούμενοι. Ή μάλλον για να ακριβολογούμε, γύρω στους 121 εκατομμύρια λόγους!

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Βλέπετε, τόσα είναι τα κέρδη για το εξαιρετικό φετινό σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς, το οποίο μπορεί να μην ήπιε τελικά το… νερό της πρωταθλήτριας εντός γηπέδων, εν τούτοις κέρδισε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας στα λογιστικά γραφεία. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε η αγγλική ομοσπονδία, τα οποία περιλαμβάνουν τα έσοδα των συλλόγων από το πάγιο ποσό που λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους (66,2 εκ.), τα διάφορα μπόνους βάσει τελικής θέσης και απόδοσης και φυσικά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, αποκομίζοντας 121,4 εκατομμύρια ευρώ, στην πιο κερδοφόρα χρονιά της ιστορίας της!
Η «χρυσή» λίστα των 20 ομάδων που διαγωνίστηκαν φέτος στην αγγλική Πρέμιερσιπ περιλαμβάνει κι άλλα ενδιαφέροντα σημεία, όπως για παράδειγμα την ιδιαίτερα κερδοφόρα χρονιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά την τραγική της αγωνιστική απόδοση στη μετά-Φέργκιουσον εποχή. Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην 5η θέση της λίστας (αν και τερμάτισαν έβδομοι στο πρωτάθλημα), έχοντας κερδίσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 111,6 εκ. ευρώ! Όσο για την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, βάζοντας στα -ούτως ή άλλως γεμάτα- ταμεία της 120,1 εκ. ευρώ, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στη σχετική κατάταξη, σε μία αντιστροφή των ρόλων με τη δεύτερη στο πρωτάθλημα Λίβερπουλ. Το πιο εντυπωσιακό ντεμαράζ όλων έκανε βέβαια η Σάντερλαντ του Γκας Πογιέ, η οποία όχι απλά έσωσε την κατηγορία, πραγματοποιώντας στο τέλος ένα σερί εντυπωσιακών εμφανίσεων κόντρα στις λεγόμενες «μεγάλες» Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά έγινε πλουσιότερη κατά 89,5 εκατομμύρια ευρώ, τερματίζοντας τελικά στη 14η θέση.

sportsfeed.gr

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/