Connect with us

INTERVIEW

Από μετάλλιο σε μετάλλιο

Published

on

Με το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από το φθινοπωρινό Αμβούργο, και πριν καλά-καλά προλάβει να ξεπακετάρει ετοιμάζεται για Άπω Ανατολή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων (16-28/08) στην μακρινή πόλη Νανζίν της Κίνας! Η νεαρή κωπηλάτρια του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου, Αθηνά Αγγελοπούλου, τραβάει… κουπί κυριολεκτικά και μεταφορικά, ωστόσο δείχνει να απολαμβάνει την κάθε του στιγμή.

συνέντευξη Νίκος Κούδας
[email protected]
follow me @nkoudas

Η νεαρή Πειραιώτισσα -που δηλώνει λάτρης ενός άλλου λιμανιού, αυτού της Θεσσαλονίκης- είχε την τιμή να υψώσει την ιερή Ολυμπιακή φλόγα στον ουρανό του Παναθηναϊκου σταδίου κατά την τελετή αφής και παράδοσης της φλόγας στην κινεζική αντιπροσωπεία, στις 30 Απριλίου. Φαίνεται ότι η μαγεία του Ολυμπιακού φωτός την ωφέλησε, καθώς πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ των γυναικών μαζί με την Κατερίνα Ζέρβα από τα Ιωάννινα, στη μοναδική επιτυχία της ελληνικής αποστολής στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος κωπηλασίας νέων, που διεξήχθη στο φημισμένο γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου.

Αθηνά καλησπέρα και καλώς όρισες! Πώς ήταν η πτήση σου;
Ευχαριστώ πολύ! Ήταν μια χαρά!

Πες μου τα συναισθήματά σου από τη διοργάνωση στο Αμβούργο, για το μετάλλιο που κερδίσατε…
Ήταν πολύ καλή διοργάνωση και φυσικά είμαι χαρούμενη για το μετάλλιο!

Πόσο εύκολα ήρθε η 3η θέση; Το περιμένατε με την Κατερίνα ή σας προέκυψε στην πορεία;
Μπήκαμε στην βάρκα με σκοπό να πάρουμε ένα μετάλλιο, όπως και έγινε. Οι πρώτες τρεις θέσεις ηταν ξεκάθαρες από την αρχή της κούρσας και έτσι ήταν σχετικά εύκολο σε θέμα ανταγωνισμού. Το πιο δύσκολο κομμάτι θεωρώ πως ήταν ο καιρός!

Συναντήσατε κρύο, βροχή κλπ;
Είχε πολύ αέρα. Αλλά οι περισσότερες προπονήσεις μας ήταν ούτως ή άλλως πάνω σε παρόμοιο καιρό!

Πώς θα χαρακτήριζες τη συνεργασία σου με την Κατερίνα;
Η συνεργασία μας με την Κατερίνα ήταν καλή. Υπήρχαν σίγουρα μέρες με εντάσεις λόγω της πίεσης και της σκληρής προπόνησης, αλλά είχαμε και οι δύο τον ίδιο στόχο, οπότε…

Τώρα αναχωρεις για το Νανζίν. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων;
Ναι, πράγματι. Ελπίζω να πάει το ίδιο καλά με το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας και ίσως και καλύτερα… Πραγματικά ανυπομονώ να το ζήσω και να δω τα αποτελέσματα!

Ήσουν και λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο, στην τελετή αφής που είχε γίνει ενόψει της διοργάνωσης. Πόσο σημαντική είναι η Ολυμπιακή ιδέα για σένα;
Όντως, ήταν μία απίστευτη εμπειρία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση, και ειλικρινά χαίρομαι που θα συμμετάσχω σε έναν τόσο ιστορικό θεσμό. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα, καθώς θα ανταμειφθουν οι κόποι τόσων ετών…

Σπουδάζεις παράλληλα με τις αγωνιστικές σου υποχρεώσεις; Ένα τόσο απαιτητικό αγώνισμα όσο η κωπηλασία φαντάζομαι απαιτεί πολλες θυσίες, σκληρές προπονήσεις κάθε μέρα.
Φέτος τελείωσα το σχολείο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πιο πολλές μέρες ήμουν στο κοινόβιο για προπονήσεις, παρά στην τάξη! Ξέρω δεν ακούγεται ωραίο, αλλά ισχύει!

Σας έχει βοηθήσει όμως η παρουσία του Ποστιλιόνε; Με ποιους τρόπους πιστεύεις ότι έχεις επωφεληθεί από αυτόν;
Παρόλο τον τεράστιο όγκο της προπόνησης που μας δίνει να εκτελέσουμε, έχει φέρει πολλά σπουδαία αποτελέσματα και φυσικά μετάλλια. Τον εμπιστεύομαι, και πιστεύω ότι ξέρει να κάνει τη δουλειά του. Είναι αληθινός επαγγελματίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/