Connect with us

ΤΖΟΥΝΤΟ

Λατρεία για τον Ηλιάδη

Published

on

Εκτός Ελλάδας τον προσφωνούν ως «ο πρωταθλητής του λαού» καθώς είναι από τους πιο αγαπητούς τζουντόκα στον κόσμο. Ο Ηλίας Ηλιάδης το απέδειξε και σήμερα (εντός Ελλάδας) γνωρίζοντας την αποθέωση από τους μικρούς μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Οι μικροί μαθητές έθεσαν δεκάδες ερωτήσεις στον Ηλιάδη, συνομίλησαν για πολύ ώρα μαζί του και μοιράστηκαν τις εμπειρίες, τα βιώματα, τις γνώσεις, την κοσμοθεωρία και τη στάση του κορυφαίου αθλητή απέναντι στον αθλητισμό και αλλά και τη ζωή γενικότερα.
«Τα κύπελλα, τα μετάλλια και οι διακρίσεις είναι φυσικά πολύ ωραία, όμως για μένα ο στόχος πάντα ήταν να γίνω καλός άνθρωπος, καλός φίλος, καλός γιος, καλός πατέρας», τόνισε ο μεγάλος αθλητής στο μήνυμά του, ενώ παρότρυνε τους μικρούς μαθητές να έχουν υπομονή και να πιστεύουν στο Θεό, συμβουλεύοντάς τους «να ακούτε, να εμπιστεύεστε και να πιστεύετε στον εαυτό σας, για να τα πάτε καλά σε οποιονδήποτε τομέα».
Ακολούθησε καταιγισμός ερωτήσεων, με τους μαθητές να θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα πράγματα για τον ίδιο τον Ηλία Ηλιάδη αλλά και το άθλημα του τζούντο. «Οι ήττες είναι απαραίτητες για τις νίκες», τόνισε ο Ολυμπιονίκης απαντώντας στις ερωτήσεις των μαθητών, συμπληρώνοντας ότι «από τις ήττες πρέπει να βγαίνουμε πιο δυνατοί και να σκεφτούμε γιατί χάσαμε, χωρίς όμως να το βάλουμε κάτω. Όταν πέφτουμε κάτω πρέπει να σηκωνόμαστε και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε κοντά μας ανθρώπους που μας στηρίζουν», σημείωσε, ενώ το ίδιο συμβούλεψε τα παιδιά και για τους τραυματισμούς, που όπως μοιράστηκε με τους μαθητές του στοίχιζαν τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς, όπως είπε, «μία από τις χειρότερες στιγμές μου ήταν όταν έσπασε το πόδι μου στην Ολυμπιάδα του 2008».
Ο Ηλιάδης μοιράστηκε με τους μαθητές το δημιουργικό άγχος που έχει πριν από κάθε αγώνα, που του δίνει δύναμη και ενέργεια. Παράλληλα συμβούλεψε τα παιδιά να δουλεύουν και να προσπαθούν χωρίς αναβολές και ανέφερε την υπομονή και την προσπάθεια ως τα μυστικά της επιτυχίας του. Απαντώντας σε ερωτήσεις των παιδιών, ο Ηλίας Ηλιάδης σημείωσε ότι θεωρεί τους Ιάπωνες τους πιο δύσκολους αντιπάλους και τον τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Τόκιο το 2010 (όπου πήρε το χρυσό μετάλλιο) τον πιο σκληρό του αγώνα σωματικά και ψυχικά.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/