Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μαγγίνας και Ρήγα

Published

on

Ο Δήμος Μαγγίνας και η Σοφία Ρήγα ήταν οι νικητές του φετινού νυχτερινού ημιμαραθωνίου της Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη το Σάββατο με τη συμμετοχή 3.030 δρομέων.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Ο τρίτος διεθνής νυχτερινός ημιμαραθώνιος έγινε στην παραλιακή λεωφόρο και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τον διοργάνωσε ο ΜΕΑΣ Τρίτων, υπό τηναιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS, της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». Στο φετινό αγώνα μετείχαν 3.030 στον ημιμαραθώνιο και 12.469 στο δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5.000μ. από 54 χώρες.

Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου των 21.1χλμ. δόθηκε από τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Ορφανό επί της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε μπροστά από το Λευκό Πύργο.
Ο νικητής, ο Δήμος Μαγγίνας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τερμάτισε σε 1:10.54 και τον ακολούθησαν ο Θόδωρος Αναγνώστου με 1:11.41 και ο Γιώργος Χατζηγιάννης του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας σε 1:12.36.
Στις γυναίκες η Σοφία Ρήγα του Ελευθέριου Βενιζέλου τερμάτισε σε 1:17.42, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την περσινή νικήτρια, Μάγδα Γαζέα της ΑΓΕ Ζακύνθου σε 1:18.35 και τρίτη ήταν η Ουρανία Ρεμπούλη σε 1:19.59.

Στο δρόμο υγείας, την εκκίνηση του οποίου έδωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης από το δημαρχιακό Μέγαρο, μαζί με το δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, νικητής ήταν ο Ιάσονας Ιωαννίδης και η Μαργαρίτα Ντίνα. Ο αθλητής της ΓΕΑ Τρικάλων πέρασε πρώτος την αψίδα τερματισμού στο Λευκό Πύργο σε 14.56 και η αθλήτρια της ΣΑΠΚ Νεάπολης σε 18.54. Στους άνδρες δεύτερος ήταν ο Χριστόφορος Πρωτόπαπας του ΓΣ Παγκύπρια σε 15.17 και τρίτος ο Μάριος Αποστολίδης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής σε 15.24. Στις γυναίκες δεύτερη ήταν η Ελένη Λευκοπούλου της ΑΕΚ σε 19.17 και τρίτη η Παρασκευή Θρασυβούλου που έτρεξε με την «Πνοή Ελπίδας» σε 19.20.

Να αναφέρουμε ότι στον αγώνα μετείχαν Ολυμπιονίκες και πιο συγκεκριμένα στον ημιμαραθώνιο έτρεξε η Φωτεινή Βαβάτση (τοξοβολία), οι Παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς της ομάδας (Περπατώ» με χειρήλατα αγωνιστικά αμαξίδια, ενώ στο δρόμο υγείας αγωνίστηκαν η Βούλα Πατουλίδου και η Πηγή Δεβετζή. Ακόμη η Γιάννης Κουρκουρίκης (κωπηλασία), Γιάννης Ταμουρίδης (ποδηλασία) και οι πρωταθλητές του στίβου Ολυμπία Πετσούδη, Ηρώ Πιντή και Μιχάλης Δαρδανελιώτης και η Παραολυμπιονίκης Στέλλα Σμαραγδή.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/