Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Μακάροβα, η πρώτη

Published

on

Η Ρωσίδα Εκατερίνα Μακάροβα έγινε η πρώτη τενίστρια που κέρδισε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του αμερικανικού Όπεν, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση της Βικτόρια Αζαρένκα.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Η 26χρονη Μοσχοβίτισα έγραψε ιστορία, καθώς με την άνετη νίκη της με 6-4, 6-2 επί της Λευκορωσίδας σε μία ώρα και 26 λεπτά αγώνα, προκρίθηκε για παρθενική φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ, ξεπερνώντας την εξαιρετική περσινή της πορεία που την είχε φέρει μέχρι τον προημιτελικό του “Φλάσινγκ Μίντοους”.
Η Μακάροβα, Νο18 στον κόσμο, ήταν πολύ συγκεντρωμένη σε όλο το παιχνίδι, σε αντίθεση με την Αζαρένκα (Νο17) που υπέπεσε σε σωρεία αβίαστων λαθών (27), χάνοντας κάθε επαφή με το σκορ στο 2ο σετ. Έτσι, η γεννημένη στο Μινσκ τενίστρια απώλεσε την ιστορική ευκαιρία να βρεθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του US Open, μετά τους δύο χαμένους τελικούς του 2012 και του 2013 κόντρα στη Σερένα Γουίλιαμς, κάτι που αναμένεται να της κοστίσει ακριβά στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης όπου αναμένεται να κατρακυλήσει επτά θέσεις, στο Νο24.
Αντίθετα η Μακάροβα, που διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας της, προβλέπεται να ανέβει τρεις θέσεις, ακόμη κι αν αποκλειστεί στον ημιτελικό, φτάνοντας ως το Νο15 που θα είναι και η υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί.

H Ρωσίδα θα περιμένει τον τελευταίο προημιτελικό της ημέρας (έναρξη στις 02:00 ώρα Ελλάδας) ανάμεσα στο μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, Σερένα Γουίλιαμς (Νο1 στον κόσμο), και την Ιταλίδα Φλάβια Πενέτα (Νο11) για να μάθει την αντίπαλό της στα ημιτελικά του θεσμού.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/