Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μαραθώνιος με μάσκες!

Published

on

Οι εικόνες από το μαραθώνιο του Πεκίνου λες και είναι βγαλμένες από το μέλλον. Σαν κάτι ταινίες που βλέπουμε πώς είναι ο κόσμος μας μετά την καταστροφή, μετά από μια πυρηνική έκρηξη.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Χωρίς υπερβολή χιλιάδες δρομείς πήραν μέρος στον σημερινό αγώνα, φορώντας οι περισσότεροι μάσκες, αφού η τοξική ομίχλη στην κινεζική πρωτεύουσα ήταν μεγάλη.
Παρόλα αυτά πάνω από 30.000 δρομείς από 55 χώρες πήραν μέρος στη δοκιμασία των 42.105μ., παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές είχαν προειδοποιήσει για το πρόβλημα. Όλοι που είχαν δηλωθεί εμφανίστηκαν στην πλατεία Τιαναμέν και εφοδιασμένοι με ιατρικές και αντιασφυξιογόνες μάσκες έτρεξαν στο μαραθώνιο. Μάλιστα, οι διοργανωτές είχαν 140.000 σφουγγάρια με νερό για να μπορούν οι δρομείς να σκουπίζονται στο σώμα τους.
«Δεν ήρθα για να τρέξω, αλλά για να πάω να πολεμήσω στον παγκόσμιο πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά ένας νεαρός φοιτητής που τερμάτισε, αλλά είχε κλείσει ο λαιμός του. Ένας άλλος χαρακτήρισε τον εαυτό του «ηλεκτρική σκούπα» λίγο μετά τον τερματισμό του κοντά στο στάδιο που έγιναν πριν από έξι χρόνια οι Ολυμπιακοί αγώνες, τη «Φωλιά του Πουλιού».
Στον αγωνιστικό τομέα νικητής ήταν ο Αιθίοπας Γκιρμάι Μπιρχάνου Γκέμπρου με 2:10.42.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/