Connect with us

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

«Μαχητές οι Έλληνες»

Published

on

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του τάε κβον ντο, Κυριάκος Παρασίδης, μίλησε στο Sportsfeed.gr για τις πρόσφατες επιτυχίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και τον άνισο ανταγωνισμό…

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Τα μετάλλια που κατέκτησαν τρεις αθλήτριες (Ασπρογέρακα – χρυσό, Ζαμπούρα – ασημένιο, Δεληδημήτρη – χάλκινο) επιβεβαίωσαν ότι το ελληνικό τάε κβον ντο παραμένει σε υψηλότατο επίπεδο στις μικρές ηλικίες, παρά την έλλειψη χρημάτων λόγω της περικοπής της επιχορήγησης.

«Τα πήγαμε πολύ καλά σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση με ηλεκτρονικούς θώρακες και ηλεκτρονικές κάσκες. Αξίζαμε ακόμη ένα μετάλλιο, το οποίο χάθηκε από πόντο που δεν κατέγραψε το ηλεκτρονικό σύστημα», σχολίασε ο Κυριάκος Παρασίδης στο Sportsfeed.gr και πρόσθεσε ότι «η δεύτερη θέση στις νέες γυναίκες και η έκτη στη γενική κατάταξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-21 επιβεβαιώνουν το ταλέντο που έχουν οι Έλληνες αθλητές του τάε κβον ντο. Από τα αρχαία χρόνια ο Έλληνας έχει στο αίμα του τις μαχητικές τέχνες, τα δυναμικά αθλήματα. Αυτό φαίνεται και από τις διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες τις σύγχρονης εποχής. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν είναι εύκολα από τη στιγμή που η Πολιτεία επέλεξε να μη στηρίζει πλέον οικονομικά τον αθλητισμό».

Για το γεγονός ότι οι Έλληνες αθλητές ταξίδεψαν στο Ίνσμπρουκ της Αυστρία με δικά τους έξοδα, ο κ. Παρασίδης είπε ότι «η ομοσπονδία κάνει ότι μπορεί. Γνωρίζω ότι γίνεται προσπάθεια να επιστραφούν τα χρήματα στις αθλήτριες που πήραν μετάλλια. Παλιότερα, όταν οι επιχορηγήσεις από το κράτος επαρκούσαν για την αθλητική δράση, δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα στο τάε κβον ντο. Η ομοσπονδία κάλυπτε τα πάντα. Σήμερα, προσπαθούμε όλοι ώστε να υπάρχει αθλητική δράση. Θα σας αναφέρω το εξής χαρακτηριστικό παράδειγμα για να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του ανταγωνισμού που υπάρχει. Η επιχορήγηση της ελληνικής ομοσπονδίας τάε κβον ντο, με πέντε Ολυμπιακά μετάλλια από το 1992 έως σήμερα, δεν ξεπερνά τις 250.000 ευρώ, όταν η τούρκικη ομοσπονδία επιχορηγείται με οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Για μένα σε τρεις πυλώνες της κοινωνίας, την παιδεία, την υγεία και τον αθλητισμό δεν θα έπρεπε να γίνονται εκπτώσεις».

Για την προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ο κ. Παρασίδης σημείωσε ότι «τα παιδιά που αγωνίστηκαν σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-21 είναι μικρά σε ηλικία. Έχουμε καλούς αθλητές σε επίπεδο ανδρών και γυναικών, όμως αυτή τη φορά έχει αλλάξει το σύστημα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με πολλά γκραν πρι του εξωτερικού να δίνουν τις προκρίσεις. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ανασταλτικό παράγοντα, δυστυχώς, αποτελεί η έλλειψη κινήτρων. Φτάνουν τα παιδιά σε μία ηλικία που θα πρέπει να δουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Δυστυχώς η κατάσταση στη χώρα μας δεν ευνοεί τον πρωταθλητισμό, ιδιαίτερα στα αθλήματα που δεν προβάλλονται».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/