Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Μετάλλιο ο Μπουγιούρης!

Published

on

Μία ανάσα από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου -και σίγουρα δεύτερος- βρίσκεται ο Αντώνης Μπουγιούρης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα λέιζερ μάστερ της Ιέρ , καθώς τερμάτισε 1ος στην ένατη και δέκατη ιστιοδρομία και προετοιμάζεται για τις δύο τελευταίες κούρσες των αγώνων.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε τουλάχιστον το αργυρό, παγκόσμιο μετάλλιο, αφού πάτησε κορυφή χάρη στις πέντε συνεχείς πρωτιές του, στις ιστιοδρομίες 6-10, και δεν δείχνει διατεθειμένος να φύγει από εκεί για κανέναν λόγο. Πιλοτάροντας το λέιζέρ του εξαιρετικά, ο Συριανός ιστιοπλόος άφησε πίσω του τον Πολωνό Ματσιέι Γκραμπόφσκι και τον Νεοζηλανδό Ματ Μπλάκι, παραμένοντας μόνος πρώτος με μόλις 10 βαθμούς ποινής. Πλέον, ο Μπουγιούρης θέλει δύο καλά πλασαρίσματα στις δύο τελικές ιστιοδρομίες της σημερινής ημέρας για να στεφθεί και με τη βούλα παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία του. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο sportsfeed.gr, ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε πριν από λίγο: «Κλείδωσα τη δεύτερη θέση ακόμη και να μην τρέξω σήμερα! Είμαι πρώτος με δύο βαθμούς διαφορά και πλέον έχω δύο κούρσες ακόμα. Η πρόγνωση του καιρού δίνει μπουνάτσα. Πρέπει να κάνω τον Πολωνό (σ.σ. Ματσιέι Γκραμπόφκσι) να έρθει δεύτερος ή και πιο πίσω σε μία από τις κούρσες, και το κέρδισα!».

Άνοδος δύο θέσεων και για τον δεύτερο Έλληνα της κατηγορίας, Χαράλαμπο Τσουκαλά, ο οποίος σκαρφάλωσε στην 30η θέση, τερματίζοντας 30ος και 27ος αντίστοιχα.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται σήμερα με τη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών υπ’ αριθμόν 11 και 12, που θα κρίνουν και τα μετάλλια.

Η βαθμολογία μετά από δέκα κούρσες
01. Αντώνης Μπουγιούρης (Ελλάδα) 10 βαθμοί
02. Ματσιέι Γκραμπόφσκι (Πολωνία) 12 β.
03. Ματ Μπλάκι (Νέα Ζηλανδία) 24 β.
04. Άνχελο Ταμπερνέρο (Ισπανία) 29 β.
05. Ούρμπαν Νίχαμαρ (Σουηδία) 54 β.
06. Ντάριο Μαουρίτσι (Ιταλία) 59 β.
07. Φεντερίκο Μπρεσάν (Ιταλία) 62 β.
08. Ντέιβις Ρέι (Καναδάς) 64 β.
09. Λεονάρντο Πιράς (Ιταλία) 72 β.
10. Λέαντρο Ροσάδο (Αργεντινή) 75 β.
30. Χαράλαμπος Τσουκαλάς (Ελλάδα) 217 β.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/