Connect with us

TOP

«Με έκλεψε η Λισένκο αλλά το είχα καταλάβει»

Published

on

Λίγα 24ωρα πριν από την ανακοίνωση των κορυφαίων για το 2016, η Ανίτα Βλόνταρτσιουκ, με καθυστέρηση τεσσάρων ετών θα χρηστεί χρυσή Ολυμπιονίκης μετά την αφαίρεση του μεταλλίου από την Τατιάνα Λισένκο. Η Πολωνή πάντως μίλησε για κλοπή…

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μιλώντας στα πολωνικά μέσα, η Βλόνταρτσιουκ θέλησε αρχικά να ελαφρύνει το θέμα λέγοντας πως έγραψε ιστορία καθώς έγινε η μόνη αθλήτρια που κατάφερε να κερδίσει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο ίδιο αγώνισμα δύο χρυσά μετάλλια μέσα σε διάστημα δύο μηνών.
Η Πολωνή Ολυμπιονίκης της σφυροβολίας, τόνισε πως από το 2011 υπήρχε υποψία για τη Λισένκο που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και στη συνέχεια έκανε το ίδιο ένα χρόνο αργότερα στο παγκόσμιο της Μόσχας. «Και στις δύο περιπτώσεις το σενάριο ήταν το ίδιο. Δύο μήνες πριν από τους αγώνες ανανακοίνωνε ότι ήταν τραυματίας και εξαφανιζόταν. Δεν ξέρω που ήταν και τί έκανε. Προσωπικά πιστεύω ότι είχε βρεθεί θετική τότε αλλά το θέμα αποσιωπήθηκε από την ομοσπονδία της» δήλωσε η Βλόνταρτσιουκ η οποία χάρηκε με την απονομή της δικαιοσύνης, όχι όμως και για την καθυστέρηση της. «Μπορώ να πω με σιγουριά ότι η Λισένκο με είχε κλέψει. Οτι πέτυχε το πέτυχε με απάτη». Πάντως ξεκαθάρισε ότι την έχει συγχωρέσει και δεν κρατά κακία, ιδίως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο με παγκόσμιο ρεκόρ μάλιστα. «Δε γνωρίζω τί θα γίνει με τα μετάλλια. Ίσως όμως πάρω τα χρήματα που έχασα».
Η Βλόνταρτσιουκ την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και στην ετήσια παρέλαση την πολωνικής κοινότητας όπου ήταν η επίτιμη προσκεκλημένη. Αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε τις προπονήσεις βάζοντας στο πρόγραμμα τρεις την εβδομάδα.
Σε λίγα 24ωρα θα ταξιδέψει στο Φούνσαλ της Πορτογαλίας ως μία εκ των τριών υποψηφίων για την ανάδειξη της κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας του στίβου για το 2016. Η Στεφανίδη και η Μπείτία είναι οι συνυποψήφιες της και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Βλόνταρτσιουκ λόγω των παγκόσμιων ρεκόρ, θα είναι αυτή που θα πάρει το βραβείο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/