Connect with us

STORY

Με Λάλοβιτς το παγκόσμιο

Published

on

Από την Παρασκευή ως την Κυριακή θα διεξαχθεί στην παραλία της Κατερίνης το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο , που συγκεντρώνει υψηλές παρουσίες.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας πάλης (FILA) Νέναντ Λάλοβιτς έρχεται στην Κατερίνη για τους αγώνες, προσκεκλημένος του προέδρου της ΕΟΦΠ, Κώστα Θάνου και αυτή η επίσκεψη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική για μελλοντικές διοργανώσεις που θα διεκδικήσει η Ελλάδα.
Η ελληνική ομοσπονδία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια της FILA να επιστρέψει η πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Λάλοβιτς δεν το ξεχνά ούτε στιγμή αυτό.
Επιπλέον, η ΕΟΦΠ τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πιο εξωστρεφής, προσπαθεί να διαφημίσει τις διοργανώσεις της, να κάνει πιο ελκυστικό το προϊόν εντός των συνόρων και αυτή η πρακτική είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις επιταγές της FILA.
Αναφορικά με τη διοργάνωση, όλα είναι έτοιμα στην παραλία της Κατερίνης για να ξεκινήσουν οι αγώνες με τη συμμετοχή 200 αθλητών από 19 χώρες. Την Παρασκευή στην άμμο θα μπουν οι παίδες και οι κορασίδες, το Σάββατο ακολουθούν οι έφηβοι και οι νεάνιδες και την Κυριακή η δράση κορυφώνεται με τους άνδρες και τις γυναίκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας οι αγώνες αφιερώνονται στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη και μάλιστα κατά την τελετή έναρξης, που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας, θα τιμηθεί η οικογένεια Ποικιλίδη για την προσφορά της στον αθλητισμό.
Για το τι είναι η πάλη στην άμμο, τους κανονισμούς και τις συμμετοχές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα του sportsfeed.gr εδώ.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης
4 Ιουλίου
12.00-16.00: Προκριματικοί παίδων – κορασίδων
17.00-19.00: Τελικοί παίδων – κορασίδων
20.30: Τελετή Έναρξης στο Εθνικό Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου
5 Ιουλίου
14.00-16.00: Προκριματικοί εφήβων – νεανίδων
17.00-19.00: Τελικοί εφήβων – νεανίδων
6 Ιουλίου
14.00-16.00: Προκριματικοί ανδρών – γυναικών
17.00-19.00: Τελικοί ανδρών – γυναικών

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/