Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με νίκη στην Ισπανία

Published

on

Σχετικά καλή ήταν η τελευταία εικόνα της Εθνικής πριν από το παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας της, νίκησε την Τουρκία 76-72 συνεχίζοντας να έχει προβλήματα στην άμυνα και το ριμπάουντ. Άφησε όμως υποσχέσεις για κάτι καλό στην Ισπανία.

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η Εθνική το παιχνίδι με την Τουρκία δεχόμενη ένα σερί 11-0. Μέχρι που πήρε μπρος ο Καλάθης ο οποίος με τη συνδρομή και του Μπουρούση, έτρεξε ένα σερί 13-2 για να ισφοραρίσει το σκορ 13-13. Όμως και πάλι το πρόβλημα στα ριμπάουντ (10-5 υπέρ των Τούρκων) έδωσε στην ομάδα του Αταμάν και πάλι το προβάδισμα για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με τους Τούρκους να προηγούνται 22-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική βρέθηκε αντιμέτωπη με τη ζώνη των Τούρκων αλλά και τη συνεχιζόμενη αδυναμία στα ριμπάουντ. Από τη στιγμή όμως που ο Καλάθης επέστρεψε στον αγωνιστικό και με τον Πρίντεζη να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ισορρόπησε το παιχνίδι για να κλείσει το ημίχρονο ισόπαλο 39-39.

Η απόλυτη ισορροπία στο σκοράρισμα συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά στο σκορ στο 21′ (39-41), προσπάθησε να ξεφύγει και περιστασιακά το κατόρθωνε, όμως τα πολλά χαμένα ριμπάουντ έδιναν στους Τούρκους το δικαίωμα της δεύτερης και τρίτης επίθεσης. Αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί και η τρίτη περίοδος με ισοπαλία (57-57).

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε καλύτερα για την ελληνική ομάδα η οποία λειτούργησε σχετικά καλά στην άμυνα, ενώ την επίθεση απέφυγε τα λάθη (συνολικά επτά σε όλο το παιχνίδι) με αποτέλεσμα στο 37′ να προηγείται με οκτώ πόντους (73-65). Οι Τούρκοι απάντησαν με ένα σερί 5-0 αλλά ο Κώστας Βασιλειάδης με δύο βολές έκανε το 75-70 και στην ουσία εξασφάλισε τη νίκη στην Ελλάδα με 76-72

Ελλάδα (Κατσικάρης) Καλάθης 11(1), Βασιλειάδης 3, Αντετοκούνμπο 5(1), Πρίντεζης 13, Μπουρούσης 16(1), Παπανικολάου 6, Βουγιούκας 11, Ζήσης 7, Σλούκας 4, Μάντζαρης.
Τουρκία (Αταμάν) Γκιουλέρ 4, Ερσέκ 3(1), Πρέλζιτς 18(2), Ασίκ 12, Αρσλάν 9(1), Σαβάς 2, Γκονλούμ 5, Οσμάν 2, Ακιόλ 8(1), Ερμίς 3(1), Τουντσερί 6(1), Αλντεμίρ, Μαχμούτογλου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/