Connect with us

ΤΡΙΑΘΛΟ

Με τις δικές τους δυνάμεις

Published

on

Το Λουτράκι θα φιλοξενήσει στις 19 Οκτωβρίου μία πολύ σημαντική διοργάνωση τριάθλου. Από τις ιδιαιτερότητές της είναι ότι θα γίνει χωρίς δημόσιο χρήμα αλλά με τη βοήθεια ιδιωτών και εθελοντών.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Όπως είναι γνωστό η κρατική επιχορήγηση στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (ΕΟΤΡΙ) έχει κοπεί λόγω της μειωμένης αθλητικής δραστηριότητας. Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα την Κυριακή θα φιλοξενήσει έναν πολύ σημαντικό αγώνα στο Λουτράκι. Πρόκειται για το ευρωπαϊκό κύπελλο και μεσογειακό πρωτάθλημα, το οποίο είναι σημαντικό για δύο λόγους. Ο πρώτης είναι ότι είναι ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς που δίνει πρόκριση στους 1ους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού το 2015, ενώ ως βαθμολογημένη διοργάνωση από την παγκόσμια ομοσπονδία προσφέρει και βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη στη μάχη της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου μπορεί και μόνη της. Παρά τη μηδενική επιχορήγηση από την πολιτεία, εμείς καταφέρνουμε, χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και την δουλειά όλων εκείνων που αγαπούν το άθλημα, να φιλοξενήσουμε σπουδαίες διεθνείς αγωνιστικές εκδηλώσεις στη χώρα μας. Είναι από τους σημαντικότερους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στη χρονιά και είμαστε ενθουσιασμένοι που διοργανώνεται από τη χώρα μας. Σε μια τόσο δύσκολη χρονικά συγκυρία εμείς χωρίς τη βοήθεια της πολιτείας είμαστε πανέτοιμοι για να δείξουμε ότι το ελληνικό τρίαθλο, ξέρει και μπορεί να φιλοξενεί διοργανώσεις διεθνούς κύρους. Κι αυτό χάρη σε όλους όσοι αγαπούν το άθλημα και βρίσκονται δίπλα του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΤΡΙ και πρόεδρος της μεσογειακής επιτροπής τριάθλου, Γιώργος Γερόλυμπος.
Αναφερόμενος στους αγωνιστικούς στόχους των Ελλήνων τριαθλητών, είπε: «Ευελπιστούμε ότι θα πανηγυρίσουμε μια πρόκριση για τους 1ους ευρωπαϊκούς αγώνες του 2015 που θα γίνουν στο Μπακού από τον αθλητή, Τζέιμς Χρόνη. Είναι ο τελευταίος αγώνας πρόκρισης και θεωρούμε ότι με λίγη τύχη ο αθλητής μας θα δώσει το παρών του χρόνου στη διοργάνωση του Αζερμπαϊτζάν. Εκτός των άλλων, ο ίδιος αθλητής όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες τριαθλητές που συγκροτούν την ομάδα πρώτης γραμμής, θα διεκδικήσουν βαθμούς για την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η διοργάνωση του Λουτρακίου είναι βαθμολογούμενη από την παγκόσμια ομοσπονδία και αυτό δίνει ένα έξτρα κίνητρο στους αθλητές μας για να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην τελική κατάταξη». Ο αγώνας θα αρχίσει την Κυριακή στις 9:30 με την κολύμβηση. Θα ακολουθήσει η ποδηλασία στη κεντρική λεωφόρο του Λουτρακίου συνολικής απόστασης 20.1 χιλιομέτρων και θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα δρόμου 5χλμ., που θα τερματίσει περίπου 2.5-3 ώρες αργότερα στη κεντρική πλατεία της Κορίνθου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/