Connect with us

OLYMPICS

Μπολτ-Φρέιζερ οι κορυφαίοι

Published

on

Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και οι ταχύτεροι του πλανήτη, αναδείχθηκαν και κορυφαίοι. Μπολτ και Φρέιζερ είναι οι εκλεκτοί της IAAF για το 2013.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Σε μία εποχή όπου οι Βρετανοί έχουν βάλει στο μάτι τους αθλητές της Τζαμάικα, χρεώνοντας τους χρήση απαγορευμένων ουσιών, η παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου έδειξε πως δε λαμβάνει υπόψη τις καταγγελείες των Βρετανών. Άλλωστε η ίδια η IAAF γνωρίζει πολύ καλά την καθαρότητα ή όχι των τοπ αθλητών παγκοσμίως καθώς τους υποβάλλει δικούς της ελέγχους.
Ο Γιουσέιν Μπολτ κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σε αντίθεση με τη Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις για την οποία ήταν η πρώτη φορά. Εκτός από την ψήφο των δημοσιογράφων και τα βραβεία, οι δύο Τζαμαϊκανοί αθλητές θα εισπράξουν και από 75.000 ευρώ ο καθένας, ως έπαθλο από την IAAF.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της IAAF στο Μονακό, ο Μπολ δήλωσε και πάλι πως το 2014 θα είναι η χρονιά που θα κυνηγήσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. “Θα προετοιμαστώ για να μπορέσω να… επιτεθώ στο όριο των 19 δευτερολέπτων”. Από την πλευρά της η Φρέιζερ Πράις ή οποία νωρίτερα δήλωσε πως θα απέχει από τους αγώνες μέχρι να παρέχει ηθική στήριξη στους αθλητές της, η ομοσπονδία της Τζαμάϊκα. Παρ’ ολ’ αυτά δήλωσε ευτυχισμένη για το βραβείο το οποίο όπως εκμυστηρεύτηκε, δεν το περίμενε. “Είμαι σοκαρισμένη. Αυτό ήταν ένα από τα όνειρα μου και τώρα πραγματοποιήθηκε”. Η Φρέιζερ Πράις είναι η δεύτερη Τζαμαϊκανή που κερδίζει το βραβείο μετά το 1990, όταν η Μαρλέν Ότι είχε αναδειχθεί και αυτή κορυφαία της χρονιάς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/