Connect with us

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Μποξ στον «Τάφο του Ινδού»

Published

on

Μετά από 38 χρόνια, το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας Α’ κατηγορίας, επιστρέφει στο κλειστό γυμναστήριο του Παναθηναϊκού.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Το γήπεδο της Λεωφόρου, με το χαρακτηριστικό προσωνύμιο «Τάφος του Ινδού» ήταν το σπίτι των βαρέων αθλημάτων μέχρι πριν λίγες δεκαετίας. Αγώνες πυγμαχίας, άρσης βαρών, πάλης, ακόμη και… κατς φιλοξενούνταν εκεί, με την πυγμαχία, όμως πάντα να κεντρίζει το ενδιαφέρον λόγω και της παντοκρατορίας του Παναθηναϊκού στο άθλημα από το 1950 έως το 1977.

Τον τελευταίο καιρό το πυγμαχικό τμήμα του Παναθηναϊκού έχει αναγεννηθεί, με προπονητή τον παλιό πρωταθλητή του Γιάννη Αϊδινιώτη. Τον περασμένο Φεβρουάριο στήθηκε στο κλειστό της Λεωφόρου για πρώτη φορά ρινγκ μετά τη βαλκανιάδα του 1983 προκειμένου να διεξαχθεί το «Κύπελλο Πραβατζή» και η επιτυχία της διοργάνωσης ώθησε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας να αναθέσει στον Παναθηναϊκό τη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών στον «Τάφο του Ινδού», για πρώτη φορά μετά το 1976.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα, σύμφωνα με το καλεντάρι της ομοσπονδίας θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/