Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

«Μπορώ παγκόσμιο ρεκόρ»

Published

on

Ο πρωταθλητής Ασίας Φέμι Ογκουνόντε σε συνέντευξή του τόνισε πώς πήρε την καλύτερη απόφαση με το ν’ αλλάξει υπηκοότητα και από Νιγηριανός να πάει στο Κατάρ και εξέφρασε την πίστη του ότι μπορεί να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

«Στόχος μου είναι να τρέξω κάτω από 9.7 στα 100μ. Μπορώ να το κάνω του χρόνου, έχω πιθανότητες να κερδίσω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016. Πιστεύω σε μένα και εμπιστεύομαι το Θεό. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να βελτιώσω το παγκόσμιο ρεκόρ 9.58 του Γιουσέιν Μπολτ. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και προσπαθείς σκληρά και αν έχεις ανθρώπους να σε ενθαρρύνουν στην πορεία, θα μπορείς να υπερβείς τις προσδοκίες σου», είπε ο σπρίντερ από το Κατάρ.
Ο 23χρονος, είχε αποκλειστεί για δύο χρόνια για χρήση της απαγορευμένης ουσίας κλεμπουτερόλη και φέτος κατάφερε να τρέξει τα 100μ. σε 9.93.

Μόσχα (Ρωσία) Η Ολυμπιονίκης του ύψους Άννα Τσιτσέροβα δεν θα πάρει μέρος στον κλειστό τη νέα χρονιά και θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο. Η 32άχρονη Ρωσίδα σπουδάζει σε ινστιτούτο τηλεόρασης και ραδιοφώνου, αφού θέλει να γίνει εκφωνήτρια, ενώ αυτή την εποχή παίρνει μέρος στο τηλεοπτικό σόου «Μπορώ» («I can!»).

Ραμπάτ (Μαρόκο) Λόγω οικονομικών δυσκολιών το Μαρόκο δεν θα διοργανώσει το 2015 τους παναραβικούς αγώνες που ήταν να γίνουν στην Αγκαντίρ. Αρχικά ήταν να γίνουν στο Λίβανο, αλλά λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή μεταφέρθηκαν στο Μαρόκο. Τώρα όμως το ακύρωσαν, όπως και το αφρικανικό κύπελλο, λόγω όμως του ιού Έμπολα.

Μόσχα (Ρωσία) Ο ρωσικός οργανισμός αντιντόπινγκ τιμώρησε με διετή αποκλεισμό την 20άχρονη εμποδίστρια Γεβγκένια Ιβάνοβα, μετά από έλεγχο που έγινε την 1η Αυγούστου στο Σάρανσκ. Στο μίτινγκ εκείνο είχε σημειώσει ατομικό ρεκόρ με 13.75 και τώρα θα ακυρωθεί.

Πρετόρια (Νότια Αφρική) Η Κιμ Μάρτιν, ξαδέλφη της Ρίβα Στένκαμπ είπε στο δικαστήριο ότι ο Όσκαρ Πιστόριους «πρέπει να πληρώσει για ότι έκανε». «Η οικογένειά μου δεν ζητάει εκδίκηση. Απλά νιώθουμε ότι να πάρεις κάποιου τη ζωή, να πυροβολήσεις κάποιον πίσω από την πόρτα που είναι άοπλος, που είναι ακίνδυνος, χρειάζεται πολύ τιμωρία».

Λονδίνο (Βρετανία) Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Μο Φάρα θα είναι προεσβευτής στον ημιμαραθώνιο στο Λονδίνο που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου, ενώ θα δώσει και τα βραβεία στους νικητές.

Εξ Λε Μπεν (Γαλλία) Η φετινή χρονιά δεν πήγε όπως θα ήθελε για τον Κριστόφ Λεμέτρ, που ξέρει ότι δεν έχει άλλο περιθώριο για λάθος και πρέπει να προετοιμαστεί για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 24χρονος ξέρει ότι πρέπει να δουλέψει περισσότερο, να αλλάξει κάποια πράγματα, αλλά αυτό που θα παραμείνει είναι ο προπονητής του Πιέρ Καράζ. «Οι άνθρωποι λένε. Γιατί δεν αλλάζεις τον προπονητή σου; Δεν τον αλλάζω γιατί χάρη σε αυτόν έφθασα σε υψηλό επίπεδο».

Ινδιανάπολη (ΗΠΑ) Το πρωτάθλημα κλειστού των ΗΠΑ το 2015 θα διεξαχθεί στη Βοστόνη από 27 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου.

Λονδίνο (Βρετανία) Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό Χόλι Μπλίσντεϊλ δεν μπόρεσε να αγωνιστεί φέτος στον ανοιχτό λόγω τραυματισμού και προβλημάτων που αντιμετώπισε με την πλάτη της. Τώρα η 22άχρονη Βρετανίδα επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και στοχεύει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Πράγα.

Μινσκ (Λευκορωσία) Ο πρώην σφυροβόλος Βαντίμ Ντεβιατόφσκι είναι ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της Λευκορωσίας. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που έγιναν και θέλει ο στίβος της πατρίδας του να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο. Ένα από τα πρώτα του σχέδια είναι η ανακατασκευή του σταδίου της Ντινάμο στο Μινσκ, χωρητικότητας 20.000 θεατών και να διοργανώσει ένα διεθνές μίτινγκ.

Μόσχα (Ρωσία) Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Ρώσος προπονητής Βλαντιμίρ Τρεφίλοφ. Ανάμεσα στους αθλητές που γύμναζε ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων στα 400μ. εμπόδια Γέγκορ Κουζνέτσοφ, η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 23 ετών στα 400μ., Ιουλία Τερέκοβα και οι Αλεξάντρ Ντερβιάγκιν και Μπόρις Γκόρμπαν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/