Connect with us

ΙΠΠΑΣΙΑ

Μόνη ελπίδα η Ωνάση

Published

on

Η απόβασή της στη Νορμανδία τον περασμένο μήνα δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έστω και αν οι γνώστες της ιππασίας χαρακτήρισαν «πολύ καλή» την 66η θέση που κατέκτησε στους παγκόσμιους ιππικούς αγώνες.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Σε μία Ωνάση, όμως, μόνο χαμόγελα δεν γεννά η αξιοπρεπής παρουσία της στα προκριματικά. Ειδικά από τη στιγμή που η Αθηνά έχει βάλει στόχο να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και για να τα καταφέρει χρειάζεται να βελτιώσει σημαντικά τη θέση της στη ranking list της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Πέρασε δύο προκριματικούς σε αγώνες, στους οποίους συμμετείχε για πρώτη φορά», απαντούν όσοι εκτιμούν ότι μπορεί η Αθηνά Ωνάση να κερδίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που διεξάγονταν στο Ρίο, την ιδιαίτερη πατρίδα του Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο ή Ντόντα όπως τον ξέρουμε όλοι. Είναι, άλλωστε, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια και η μοναδική που μπορεί να παλέψει για την πρόκριση από τη στιγμή που γενικά οι αναβάτες από την πατρίδα μας θα δουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης μιας και η Εθνική ομάδα δεν ελπίζει ούτε σε απανωτά θαύματα.

Η 14η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενηλίκων του 2013 αύξησε τις προσδοκίες από το κορίτσι που είχε τον κόσμο στα πόδια του πριν καν γεννηθεί, αλλά πέρασε και δύσκολα χρόνια εξ αιτίας της κατάρας που χτύπησε τη δυναστεία, την οποία έφτιαξε ο παππούς της, ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Έχει, άλλωστε, επικεντρωθεί η Αθηνά στην ιππασία και προπονείται σκληρά διότι θέλει να αγωνιστεί στο Ρίο. Μπροστά στον αγαπημένο της, στους φίλους της, στη δεύτερη πατρίδα της.

Πέρα από τη σκληρή δουλειά και την προσήλωση στον στόχο, η Αθηνά Ωνάση ποντάρει πολλά και στο άλογό της. Το Camille Z θεωρείται και είναι ένα από τα καλύτερα άλογα που συμμετέχουν σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Στα 11 χρόνια του αποτελεί το μεγάλο ατού για την Αθηνά και σε αυτό συμφωνούν όλοι όσοι έχουν δει το άτι, αλλά και την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να το ιππεύει…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/