Connect with us

OLYMPICS

Νέος… σερίφης στον αθλητισμό

Published

on

Ο παγκόσμιος αθλητισμός έχει νέο σερίφη. Ο Σερ Γκρεγκ Ρίντι είναι ο νέος πρόεδρος της παγκόσμιας υπηρεσίας αντιντόπινγκ (WADA). Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθει πριν από λίγη ώρα στην παγκόσμια σύνοδο που γίνεται στο Γιοχάνεσμπουργκ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο 72χρονος Σκοτσέζος θα διαδεχθεί τον Αυστραλό Τζον Φάχεϊ ο οποίος ήταν πρόεδρος της WADA τα τελευταία έξι χρόνια. Να σημειωθεί πως στην ψηφοφορία συμμετείχαν μέλη του συμβουλίου της WADA το οποίο αποτελείται από μέλη του Ολυμπιακού κινήματος καθώς και από εκπροσώπους κυβερνήσεων (μεταξύ άλλων είναι ο Μπλάτερ, ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας και υπουργοί από Βέλγιο Ιρλανδία και Λουξεμβούργο).
Ο Σερ Ρίντι ήταν προτεινόμενος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της οποίας είναι μέλος από το 1994 και μετά την εκλογή του Μπαχ, κατέχει τη θέση του αντιπρόεδρου. Παλαιότερα υπήρξε προέδρος της βρετανικής Ολυμπιακής επιτροπής από το 1992 μέχρι το 2005. Επίσης ήταν μέλος της επιτροπής που έστησε την βρετανική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ και αποτελεί ειδικό σύμβουλο αυτής, από το Δεκέμβριο του 2009 που λειτουργεί.
Ο Νοτιοαφρικάνος πολιτικός Μακχένκεσι Στοφάιλ, ο οποίος υπήρξε υπουργός αθλητισμού στη χώρα του, το διάστημα 2004-2010, εκλέχθηκε στη θέση του αντιπροέδρου της παγκόσμιας υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/