Connect with us

ΙΣΠΑΝΙΑ 2014

Νίκησε και την αναρχία

Published

on

Η Εθνική έκανε το δύο στα δύο επικρατώντας επί των Φιλιππίνων 82-70 και ουσιαστικά τσέκαρε το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ταλαιπωρήθηκε από το άναρχο μπάσκετ των Φιλιππινέζων αλλά τελικά έφτασε στη νίκη έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Γιώργο Πρίντεζη που σημείωσε 25 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

Καρμπόν το αγωνιστικό πλάνο της χθεσινής αναμέτρησης με την ψηλή και αθλητική Σενεγάλη για την Εθνική, κόντρα στις Φιλιππινες. Πιεστική άμυνα, έλεγχος στα ριμπάουντ και γρήγορο μπάσκετ από το πρώτο λεπτό με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με νταμπλ σκορ για την Εθνική (20-10) και τους Φιλιππινέζους να αδυνατούν να φτάσουν στο ελληνικό καλάθι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική ήταν ιδιαίτερα άστοχη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διευρύνει τη διαφορά των δέκα πόντων. Στο διάστημα αυτό εμφανίστηκαν και προβλήματα στην άμυνα με αποτέλεσμα ο Φώτης Κατσικάρης στο 15΄να γυρίσει την άμυνα σε ζώνη, αλλά μόνο για λίγο. Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 37-27 (17-17 το σκορ του δεκαλέπτου), με την Εθνική να είναι άστοχη (11/28 σουτ) και τους Φιλιππινέζους ιδιαίτερα… τσαπατσούληδες.

Το άναρχο μπάσκετ από την πλευρά των Φιλιππινέζων συνεχίστηκε με την Εθνική μας ομάδα να προσπάθεί να επιβάλει το ρυθμό της. Η διαφορά στην ποιότητα των δύο ομάδων, διατήρησε και τη διαφορά στο σκορ με την Ελλάδα να προηγείται σταθερά με περισσότερους από δέκα πόντους για να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο στο +13 (58-45).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Φιλιππινέζοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μειώσουν τη διαφορά, ωστόσο όμως η διαφορά στην ποιότητα δεν τους επέτρεψε να πετύχουν τίποτα περισσότερο από το να μειώσουν τη διαφορά στους 12 πόντους με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 82-70. Στο τέλος της αναμέτρησης υπήρξε παρεξήγηση μεταξύ Μπουρούση και Μπλατς (γιατί σούταρε και ευστόχησε σε τρίποντο ο Καϊμακόγλου) αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις.

Ελλάδα (Φώτης Κατσικάρης) Καλάθης 9(1), Ζήσης 8, Παπανικολάου 9, Πρίντεζης 25(1), Μπουρούσης 12, Βασιλειάδης 6(2), Καϊμακογλου 5(1), Αντετοκούνμπο 3, Βουγιούκας 2, Σλούκας 3
Φιλιππίνες (Βίνσεντ Ρέγιες) Τενόριο 3(1), Τσαν 3(1), Νόργουντ 5(1), Μπλάτς 21, Πίνγκρις 7, Γουίλιαμ 5(1), Ντάλισταν 5(1), Ντε Οκάμπο 4, Φαχάρδο 10, Άλαπαγκ 3(1), Ντέιβιντ 2, Αγκιλάρ 2.

Αποτελέσματα 2ου ομίλου
Αργεντινή-Κροατία 85-90
Σενεγάλη-Πουέρτο Ρίκο 82-75
Φιλιππίνες-Ελλάδα 82-70
Βαθμολογία
Ελλάδα 4
Κροατία 4
Αργεντινή 3
Σενεγάλη 3
Φιλιπίνες 2
Πουέρτο Ρίκο 2
Επόμενη αγωνιστική
Αύριο
Κροατία-Σενεγάλη 13:30
Αργεντινή-Φιλιππίνες 18:30
Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα 21:00

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/