Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Νικήτρια η Nike στον εγχώριο πόλεμο

Published

on

Ο ελληνικός στίβος είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος και υπολογισιμος στο διεθνές προσκήνιο. Για το λόγο αυτό, η Nike έστειλε στην Ελλάδα στελέχη προκειμένου να κερδίσουν ένα χαμένο «πόλεμο».

Σε ολόκληρο τον πλανήτη από όλα τα ατομικά αγωνίσματα, ο στίβος είναι αυτός που δίνει την ευκαιρία στις αθλητικές εταιρείες να προβληθούν με τον καλύτερο τρόπο και να πιάσουν ακριβώς το κοινό που θέλουν. Υπάρχουν φορές που μια καλή κίνηση μπορεί να εκτοξεύξει μια εταιρεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιουσέιν Μπολτ με την Puma. Ο Τζαμαϊκανός έχει απογειώσει την εταιρεία αυξάνοντας εντυπωσιακά τις πωλήσεις της και αυτή από την πλευρα της, προσέφερε συμβόλαιο εφ’ όρου ζωής στον Μπολτ.
Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο απλά και δεν φτάνουν τα μεγέθη του Τζαμαϊκανού. Με εξαίρεση την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία ήταν η πρώτη που έκανε συμβόλαιο με τη… μαμά εταιρεία (Nike) και τον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος αποτελεί την εξαίρεση καθώς αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της ιαπωνική Mizuno, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες είχαν να κάνουν με τους Έλληνες αντιπροσώπους.
Τα προηγούμενα χρόνια οι εταιρείες έδειχναν μια προτίμηση σε παρουσιαστές και γενικότερα τηλεπερσόνες και bloggers πιστεύοντας έτσι ότι θα έχουν μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στη νεολαία.
Τα νούμερα τους διέψευσαν και η εκτίναξη του ελληνικού στίβου τα τελευταία χρόνια οδήγησε τη Nike να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και το κομμάτι των αθλητών να το πάρει από τους Έλληνες που αν και εκπρόσωποι αθλητικής εταιρείας, είχαν παραμελήσει τους αθλητές του στίβου επικεντρώνοντας την προβολή της εταιρείας μέσω των τηλεπερσόνων και τον bloggers. Έτσι έγιναν και οι πρώτες δυνατές μεταγραφές, με τον Κώστα Μπανιώτη και τη Βούλα Παπαχρήστου να υπογράφουν στη Nike. Έτσι στο γκρουπ της αμερικάνικης εταιρείας βρίσκονται πλέον οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Βούλα Παπαχρήστου, Αλεξία Παππά, Κώστας Μπανιώτης, Μαρία Μπελιμπασάκη, Πάρης Μπατζάβαλης, Μιχάλης Αναστασάκης, Σοφία Υφαντίδου και Δήμητρα Γναφάκη.
Από την άλλη πλευρά, η Adidas κατάφερε να διατηρήσει στις τάξεις της τους Λυκούργο Τσάκωνα, Μίλτο Τεντόγλου, Κώστα Δουβαλίδη, Έλσα Πεσιρίδου, Λίλη Αλεξούλη, Εμμανουήλ Καραλή και τον Αντώνη Μέρλο.
Φυσικά υπάρχουν και άλλοι αθλητες που συνεργάζονται με άλλες εταιρείες όπως οι αδελφές Βασιλείου, η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ που έχουν μια μορφή συνεργάσιας με τη Saucuny, ενώ αθλητές όπως ο Γιάννης Κυριαζής, η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, ο Νίκος Σκαρβέλης και ο Άγγελος Βασιλείου μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, το NCAA τους απαγορεύει οποιαδήποτε συναλλαγή.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/