Connect with us

STORY

Νοκ άουτ από δόντι

Published

on

Ο Βρετανός χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής των 5.000μ. και 10.000μ., Μο Φάρα, αποκάλυψε την τρομακτική εμπειρία που βίωσε στη Γιούτα των ΗΠΑ, όταν λιποθύμησε στο μπάνιο του ξενοδοχείου του μετά την προπόνηση λόγω ενός… δοντιού.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

“Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής” έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, και στην περίπτωση του Μο Φάρα δεν θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο δίκιο. Ο γεννημένος στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, και πολιτογραφημένος Βρετανός, Φάρα διηγήθηκε την απρόοπτη περιπέτειά του, η οποία ήρθε να προστεθεί στην πρόσφατη κατάρρευσή του μετά τον τερματισμό στον ημιμαραθώνιο της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Μάρτιο.
Φαίνεται ότι τα συνεχή ταξίδια για προετοιμασία στο υψόμετρο των βουνών της Κένυας και οι εξαντλητικές προπονήσεις επιπέδου μαραθωνίου όλης της χρονιάς, τελικά αποδείχθηκαν πολλές για τον 31χρονο δρομέα, παρότι ο ίδιος το απέδωσε… αλλού.
“Είχα αφαιρέσει ένα δόντι και μολύνθηκε. Βγήκα για τρέξιμο, γύρισα στο δωμάτιο και ξαφνικά κατέρρευσα”, δήλωσε ο 31χρονος δρομέας και συνέχισε: “Πονούσα φρικτά στο στομάχι και αναγκάστηκαν να με μεταφέρουν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Δεν άντεχα τον πόνο και φοβήθηκαν ότι κάτι κακό συμβαίνει με την καρδιά μου. Ήταν τρελό. Έμεινα μόνος μου στο νοσοκομείο της Γιούτα για τέσσερις μέρες.”
Όπως αποκάλυψε ο Φάρα, η λιποθυμία του ήταν και η αιτία που του στέρησε τη συμμετοχή στους αγώνες της κοινοπολιτείας στη Γλασκόβη, προς απογοήτευση τόσο του ίδιου, όσο και των πολυάριθμων οπαδών του που πλήρωσαν εισιτήριο για να τον δουν να αγωνίζεται. “Δεν ήθελα να απογοητεύσω το κοινό, όμως δυστυχώς δεν ήμουν έτοιμος 100%. Δεν υπήρχε περίπτωση να αγωνιστώ μέσα στην πατρίδα μου και να χάσω. Όμως αυτά συμβαίνουν στη ζωή, και πρέπει να τα αντιμετωπίζεις…”, κατέληξε με στωικότητα ο 31χρονος, ο οποίος θα επιχειρήσει να επανορθώσει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης (12-17/08).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/