Connect with us

STORY

Ντεμπούτο με… τρίποντο

Published

on

Το γκολφ έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της πόλης Νανζίν στην Κίνα, και μάλιστα με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο , αφού ο Καναδός Τόνι Γκιλ έστειλε το χαρακτηριστικό λευκό μπαλάκι με τις λακούβες απευθείας στην τρύπα, με την πρώτη βολή του!

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Το κατά πολλούς ελιτίστικο αυτό σπορ θα πραγματοποιήσει ως γνωστόν μία ιστορική επιστροφή στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, για πρώτη φορά μετά από το μακρινό 1904. Έτσι, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σκέφτηκε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων αποτελούν μία πρώτης τάξης ευκαιρία, προκειμένου το φίλαθλο κοινό να έρθει και πάλι σε επαφή με το άθλημα. Όπερ και εγένετο, με τη συμμετοχή των νεαρών αθλητών να ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Οι πρώτες επίσημες παρτίδες παίχτηκαν στη διεθνή λέσχη γκολφ Ζονγκσάν, με το ατομικό πρόγραμμα των νέων ανδρών και των νέων γυναικών αντίστοιχα, τα οποία αποτελούνται από τρεις γύρους έκαστο, δηλαδή σύνολο οπών 54 (αφού κάθε γύρος απαρτίζεται από 18 τρύπες). Μετά την ολοκλήρωση του ατομικού προγράμματος την Πέμπτη (21/8), θα ακολουθήσει το μικτό αγώνισμα την επόμενη εβδομάδα. Τις ομάδες αποτελούν 32 άνδρες και 32 γυναίκες, ένας από κάθε χώρα, βάσει των ερασιτεχνικών πινάκων κατάταξης, χωρίς τη συμμετοχή αθλητών από τις ΗΠΑ.

Η πρώτη βολή του Ολυμπιακού τουρνουά γκολφ παίχτηκε από τη Ναλαθάι Βόνγκγιαλορν από το Γκουάμ (στη φωτογραφία). Ωστόσο την παράσταση έκλεψε η ιστορική επιτυχία του 16χρονου Καναδού Γκιλ, ο οποίος έστειλε το μπαλάκι στην τρύπα υπ’ αριθμόν τρία με την πρώτη προσπάθεια (hole-in-one), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων! Όταν ενημερώθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους, ο νεαρός απάντησε περιχαρής: “Τέλεια! Αυτή είναι η πρώτη φορά που το κάνω κι εγώ στην καριέρα μου!”.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/