Connect with us

TOP

Ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής ο Παπαδημητρίου!

Published

on

Ακόμα μία πολύ μεγάλη διάκριση πρόσθεσε σήμερα στο παλμαρέ της η ελληνική ιστιοπλοΐα καθώς ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των λέιζερ ράντιαλ.

Στην πόλη Μάντεμπλικ της Ολλανδίας, ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου το παγκόσμιο πρωτάθλημα των ράντιαλ σε όλες τις κατηγορίες. Ο Παπαδημητρίου δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τη διοργάνωση, έχοντας μάλιστα και ακύρωση στη δεύτερη ιστιοδρομία, μένοντας νωρίς εκτός δεκάδας. Αυτό δεν εμπόδισε όμως τον 17χρονο ιστιοπλόο να κάνει τρομερές ιστιοδρομίες στη συνέχεια για να κριθούν όλα σήμερα, την τελευταία μέρα. Ο Παπαδημητρίου ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση με τον Αργεντινό Ματία Ντίτριχ. Στην τελευταία ιστιοδρομία όμως, ο 17χρονο Έλληνας ήταν ο νικητής με άνεση, με τον Αργεντίνο να ολοκληρώνει στην 33η.
Ο Παπαδημητρίου πέτυχε και ένα μοναδικό κατόρθωμα. Κέρδισε δύο παγκόσμιους τίτλους μέσα σε μία χρονιά σε διαφορετικές κατηγορίες σκαφών. Τον περασμένο Απρίλιου είχε στεφθεί παγκόσμιος πρψωταθλητής στα laser 4,7 και σήμερα στα radial που είναι μεγαλύτερο σκάφος. Το 2020 θα είναι… 20 ετών και από ότι φαίνεται η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο στο Τόκιο στα laser.
Ο Τάσος Παναγιωτίδης ολοκλήρωσε στην 37η θέση του χρυσού στόλου. Στην κατηγορία Κ17, ο Νίκος Γιαμαλάκης ήταν 13ος και ο Περικλής Παπαδόπουλος 14ος. Στα κορίτσια, η Αμαλια Προβελέγκιου ήταν 38η.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/