Connect with us

STORY

Ξαφνικά έγινε… ντέρμπι

Published

on

Δύο μήνες πριν ψάχναμε το δεύτερο. Τώρα όλα είναι ανοιχτά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το νικητή του παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ της Ισπανίας. Η ομάδα των ΗΠΑ ξεκίνησε με απουσίες, έχασε τον Πολ Τζορτζ με έναν φριχτό τραυματισμό και ξαφνικά ο Κέβιν Ντουράντ κουράστηκε και αποχώρησε. Ισπανία, Γαλλία, Αργεντινή και Ελλάδα εμφανίζονται ξαφνικά πιο απειλητικοί και οι Αμερικανοί το γνωρίζουν καλύτερα.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Από την ημέρα που ξεκίνησε ο Μάικ Σιζέφσκι τον προγραμματισμό για το παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας μετράει απώλειες. Λεμπρόν Τζέιμς, Κόμπε Μπράϊαντ, Ντουάιτ Χάουαρντ, Τιμ Ντάνκαν, Κρις Μπος, Καρμέλο Άντονι, Ντουέιν Γουέιντ, Κρις Πολ δήλωσαν βετεράνοι της εθνικής ομάδας εδώ και καιρό. Μπλέικ Γκρίφιν και Κέβιν Λοβ, λίγο πριν τις κλήσεις ενημέρωσαν πως θέλουν να ξεκουραστούν. Ακολούθησε ο τραυματισμός του φορμαρισμένου Πολ Τζορτζ και ο τελευταίος (μέχρι τον επόμενο) που έκλεισε την πόρτα, ο ηγέτης αυτής της ομάδας, Κέβιν Ντουράντ.

Ο σταρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δήλωσε κουρασμένος. Δικαιολογημένα. Είναι ο παίκτης που έχει αγωνιστεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τις τελευταίες τέσσερις σεζόν στο ΝΒΑ. Η απώλεια του είναι μεγάλη για τον Σιζέφσκι που βλέπει ξαφνικά να μειώνεται η δυναμική της ομάδας του. Όχι ότι λείπει το ταλέντο από τους Αμερικανούς. Ο Ντέρικ Ρόουζ ετοιμάζεται (ξανά) για τη μεγάλη επιστροφή και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Τζέιμς Χάρντεν το ίδιο. Ο Άντονι Ντέιβις είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης του ΝΒΑ και φυσικά υπάρχουν οι υπερταλαντούχοι Στίβεν Κάρι και Κάιρι Άιρβινγκ. Δυστυχώς για τους Αμερικανούς όμως, κανείς τους δεν μπορεί να γεμίσει τα παπούτσια του Ντουράντ.

Η απειλή της Ισπανίας
Οι διοργανωτές Ισπανοί, φαίνεται να έχουν την πιο πλήρη γραμμή ψηλών. Μαρκ και Πάου Γκαζόλ μαζί με τον Σερζ Ιμπάκα μοιάζουν πιο δυνατοί από οποιαδήποτε άλλη ομαδα του τουρνουά. Ακόμα και από τους Αμερικανούς. Ο Σιζέφσκι γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει παίκτη, εξίσου ικανό μέσα στη ρακέτα με τον Μαρκ Γκαζόλ και αυτό του δημιουργεί πονοκέφαλο.

Οι υπόλοιποι
Η απουσία του Ντουράντ, δεν αναθάρρησε μόνο τους Ισπανούς. Γαλλία, Αργεντινή, Βραζιλία και φυσικά η δική μας ομάδα έχοντας «ψηλώσει» με τη συμμετοχή των NBAer, οι Αμερικανοί δε μοιάζουν και τόσο… ανίκητοι.
Οι Γάλλοι με τους Ντιό και Μπατούμ, οι σκληροτράχηλοι βετεράνοι της Αργεντινής, Νενέ, Σπλίτερ και Βαρεχάο της Βραζιλίας και φυσικά το δικό μας παιδι-θαύμα Γιάννης Αντετοκούνμπο δε θα είναι εύκολοι αντίπαλοι για τους Αμερικανούς και οι ίδιο το γνωρίζουν πολύ καλά. Ήδη η πίεση στην ομάδα τους και τον Σιζέφσκι έχει γίνει αφόρητη καθώς το παγκόσμιο κύπελλο, είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Ο δεκαετής προγραμματισμός των Αμερικανών κινδυνεύει να αποτύχει παταγωδώς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/