Connect with us

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ

Ξεκινά η συγχρονισμένη

Published

on

Πρεμιέρα για τις κοπέλες της ανανεωμένης Εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αύριο στο «Ποδηλατοδρόμιο»  του Βερολίνου που έχει μετατραπέι σε κέντρο καταδύσεων και συγχρονισμένης κολύμβησης.

Πρώτη θα ξεκινήσει την προσπάθεια της στον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο, η Ευαγγελία Πλατανιώτη στις 10 το πρωί. Η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Συνολικά έχουν δηλωθεί 15 αθλήτριες, με την Ευαγγελία Πλατανιώτη να αγωνίζεται τρίτη κατά σειρά.

Μετά το σόλο, θα ακολουθήσει ο προκριματικός στο τεχνικό πρόγραμμα στο ντουέτο στις 16:00 το απόγευμα με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τις Ευαγγελία Παπάζογλου και Ευαγγελία Κουτίδη με την Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα να είναι η αναπληρωματική. Το ελληνικό ντουέτο θα αγωνιστεί πέμπτο, από τα 19 που έχουν δηλωθεί.

Η πρώτη μέρα στη συγχρονισμένη κολύμβση, θα ολοκληρωθεί με τον προκριματικό στο τεχνικό πρόγραμμα του ομαδικού, στις 20:00 το βράδυ. Την εθνική ομάδα αποτελούν οι Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Ευαγγελία Κουτίδη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Τσιπουρίδη, Αθανασία Τσόλα, Δέσποινα Τζώρτσου με αναπληρωμετικές τις Δανάη Δεληγιάννη, Σοφία – Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Φλωρεντία Μάντζιου και Πολυξένη Σαραντίδη. Δώδεκα είναι οι χώρες που θα αγωνιστούν, με την Ελλάδα να παρουσιάζει το πρόγραμμα της, προτελευταία.

Οι ελληνικές διακρίσεις
Η ελληνική συγχρονισμένη κολύμβηση συμμετέχει για 13η φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχοντας κατακτήσει πέντε μετάλλια. Ένα αργυρό και τέσσερα χάλκινα. Την αρχή έκαν το 1991 στην Αθήνα, η Χριστίνα Θαλασσινίδου στο σόλο. Το 1995, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση στη Βιέννη και πάλι στο σόλο για να ακολουθήσει ένα χάλκινο το 2004 στη Μαδρίτη από την ομάδα στο κόμπο. Το 2006 στη Βουδαπέστη, η Ναταλία Ανθοπούλου κατέκτησε το χάλκινο στο σόλο και οι Ελευθερία Φτούλη-Εύη Μακρυγιάννη επίστης το χάλκινο στο ντουέτο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/