Connect with us

OLYMPICS

Οικοδεσπότης ο Κούβελος

Published

on

Στο Αλμάτι απόλαυσε τις τιμές σαν επίσημος προσκεκλημένος από την Ολυμπιακή Ακαδημία Αθλητισμού και Τουρισμού του Καζακστάν. Με την ολοκλήρωση του 18ου επιστημονικού συνεδρίου για τον «Ολυμπιακό Αθλητισμού» και με κυρίαρχο θέμα «Αθλητισμός για Όλους», ο Ισίδωρος Κούβελος επιστρέφει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στην Ελλάδα και γίνεται οικοδεσπότης.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία διοργανώνει το δικό της συνέδριο σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων. Ο πρόεδρος της ΕΘνΟΑ και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, άλλωστε, τυγχνάει και γενικός γραμματέας της ΔΕΜΑ. Έτσι, το συνέδριο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία μιας και οι χώρες της Μεσογείου θα στείλουν στην Ελλάδα πρωτοκλασάτα στελέχη των Ολυμπιακών Επιτροπών.

Το συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου. Θα αναλυθούν τεχνικές δυνατότητες για την καλύτερη λειτουργία όλων των υπηρεσιών στη διάρκεια κορυφαίων αθλητικών γεγονότων. Φυσικά με ειδικές αναφορές στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού, δηλαδή, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη διάρκεια του συνεδρίου, άλλωστε, θα υπάρξουν και οι μνήμες απ’ όσα συνέβησαν 10 χρόνια νωρίτερα, στην Αθήνα του 2004 όταν όλη υφήλιος είχε στρέψει το βλέμμα της στη χώρα μας.

Το συνέδριο του Οκτωβρίου έρχεται ως συνέχεια του σεμιναρίου που διοργάνωσαν από κοινού ΔΟΑ και ΕΘνΟΑ στην Ολυμπία. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Τότε συμμετείχαν 28 άτομα που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά του πλανήτη και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους στις διεθνείς σχέσεις και στην πολιτιστική διπλωματία. Ακαδημαϊκοί από 20 χώρες, διπλωμάτες, κάτοχοι PhD, αλλά και νέοι ερευνητές συμμετείχαν σε εκείνο το εκπαιδευτικό σεμινάριο και έδωσαν δύναμη στον Κούβελο και στους συνεργάτες του να συνεχίσουν τις δράσεις με επίκεντρο τις εγκαταστάσεις στην Ολυμπία. Έτσι, έρχεται το συνέδριο με τη συνεργασία της ΔΕΜΑ…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/