Connect with us

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Οι Αμερικανοί τρελάθηκαν!

Published

on

Ο πυρετός του μουντιάλ χτυπάει και τις ΗΠΑ! Η νέα τρέλα παρακολούθησης αγώνων μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του αμερικανικού αθλητικού τηλεοπτικού δικτύου ESPN με την ονομασία «WatchESPN», εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμους, παρέχοντας την ευκαιρία σε εκατομμύρια τηλεθεατές να μπουν στους ρυθμούς του παγκόσμιου κυπέλλου.

του Νίκου Κούδα [email protected] follow me @nkoudas

Οι εποχές που οι Αμερικανοί δεν έδιναν δεκάρα για το… ξενόφερτο soccer έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η πρόκριση της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στους «16» του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας, σε συνδυασμό με την «πλύση εγκεφάλου» που γίνεται μέσω του ομοσπονιακού προπονητή Γιούργκεν Κλίνσμαν αλλά και του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, έχει εκτοξεύσει στα ύψη το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το αυθεντικό ποδόσφαιρο, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις της ψηφιακής πλατφόρμας WatchESPN, η οποία έχει γίνει γνωστή με τη φράση «Tv Everywhere», δηλαδή «Τηλεόραση Παντού».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τηλεοπτικού κολοσσού, στις δύο εβδομάδες που έχουν μεσολαβήσει από την έναρξη του μουντιάλ της Βραζιλιας, περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι «κατέβασαν» την εφαρμογή, που αντιστοιχεί σχεδόν στα διπλάσια downloads από κάθε άλλη εφαρμογή της ESPN, μέσα σε έναν ολόκληρο μήνα. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το παιχνίδι ανάμεσα σε ΗΠΑ και Γερμανία δημιούργησε νέα ρεκόρ τηλεθέασης, με 3,2 εκατομμύρια μοναδικούς τηλεθεατές και μέσο όρο κοινού της τάξης των 1,05 εκατομμυρίων τηλεθεατών ανά λεπτό! Μάλιστα η ζήτηση για την εφαρμογή ήταν τόσο μεγάλη (πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλο προηγούμενο αθλήτικό γεγονός), που οδήγησε αρκετές φορές σε πτώση του συστήματος. Μέχρι σήμερα, η αμερικανική εταιρεία υπολόγισε ότι η εφαρμογή της προσέλκυσε κατά μέσο όρο 737.000 μοναδικούς τηλεθεατές ανά αγώνα, με τον αριθμό τους να αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα ενόψει του παιχνιδιού ΗΠΑ-Βέλγιο για τη φάση των «16».
Πάντως παρά το γεγονός ότι η ESPN είναι αδύνατον να εκτιμήσει με ακριβεία τον αριθμό όσων συνδέονται μέσω του κωδικού άλλων συνδρομητών, εν τούτοις το φαινόμενο παραμένει εντυπωσιακό (κυρίως επειδή αφορά ένα άθλημα εκτός του μπέιζμπολ ή του αμερικανικού φούτμπολ), θυμίζοντας την απήχηση ενός άλλου τηλεοπτικού φαινομένου, της γνωστής φανταστικής σειράς εποχής του δικτύου HBO «Game of Thrones» και της αντίστοιχης πλατφόρμας HBO Go, με τα εκατομμύρια φανατικών σε όλο τον κόσμο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/