Connect with us

ΝΑΝΖΙΝ 2014

Οι νέοι είναι ωραίοι

Published

on

Με μία πρόκριση σε ημιτελικό και μία στο ρεπεσάζ στην κωπηλασία ξεκίνησε η δεύτερη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων νέων στο Νανζίν της Κίνας. Η Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου συνεχίζει με φόρα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων και ετοιμάζεται να δικεδικήσει θέση στον τελικό του σκιφ, ενώ το δίδυμο Κακούρης-Καραμήτρος διεκδικούν και αυτοί την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ μέσω των ρεπεσάζ. Σήμερα στη 13:00 το μεσημέρι, ο κολυμβητής Απόστολος Χρήστους διεκδικεί το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Κωπηλασία
Με χρόνο 3:54.79, η Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ρεπεσάζ του σκιφ και θα αγωνιστεί αύριο τα ξημερώματα (05:50) στο δεύτερο ημιτελικό διεκδικώντας μία θέση στο μεγάλο τελικό. Η Ελληνίδα κωπηλάτρια δε θα έχει εύκολο έργο με αντίπαλες τις Άννα Θόρντον (Βρετανία), Θέα Χέλσεθ (Νορβηγία), Σονάτα Πετρικάιτε (Λιθουανία), Καμίλε Ζουλιέ (Γαλλία) και Ντανιέλα Ντου Τουά (Ζιμπάμπουε), ωστόσο όμως μπορεί να φτάσει στην πρόκριση.
Το δίδυμο Κακούρης-Καραμήτρος, με χρόνο 3:15.96 τερμάτισε στην 5η θέση του διπλού σκιφ και αύριο στις 06:50 θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό στο ρεπεσάζ. Αντίπαλοι του ελληνικού πληρώματος είναι η Ινδία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Σλοβενία.

Κολύμβηση
Η Ελισάβετ Πάντη ήταν αυτή που ξεκίνησε πρώτη τις προσπάθειες της στην κολύμβηση σήμερα. Η 18χρονη πρωταθλήτρια, συμμετείχε στα 100μ. ελεύθερο και με χρόνο 58.47 τερμάτισε 8η στην τέταρτη προκριματική σειρά και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.
Σήμερα, στη μία το μεσημέρι στον τελικό των 100μ. ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου διεκδικεί το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν των εφήβων (54.03) θα αντιμετωπίσει τους Λιουκ Γκρίνμπανκ (Βρετανία), Ρόμπερτ Αντρέι Γκλίντα (Ρουμανία), Εβγκένι Ριλόφ (Ρωσία), Σιμόνε Σαμπιόνι (Ιταλία), Γκουάννγκιγιαν Λι (Κίνα), Μάρεκ Ούλριχ (Γερμανία) και Πάτρικ Μάλκερ (ΗΠΑ).

Ποδηλασία
Με χρόνο 5:38.25, ο Νίκος Ζεγκλής κατέλαβε την 27η θέση μεταξύ 32 αθλητών στην ποδηλασία δρόμου. Πρώτος στο αγώνισμα ήταν ο Δανός Μίκελ Φρόλιχ με 5:09.44, δεύτερος ο Πολωνός Σιμόν Βόιτσεχ Σάνζοκ με 5:10.12 και τρίτος ο Κολομβιανός Τζον Σαλαζάρ Ροντρίγκεζ με 5:11.36.

Ιστιοπλοΐα
Ο 16χρονος Γιώργος Παπαδόπουλος-Κουκλάκης ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία Byte CII, στην πρώτη ιστιοδρομία της ημέρας κατέλαβε την 27η θέση μεταξύ 30 αθλητών. Ακολουθούν ακόμα δύο ιστιοδρομίες, όμως υπάρχει καθυστέρηση λόγω καιρού.

Γυμναστική
Στις 14:00 θα ξεκινήσει την προσπάθεια της στο σύνθετο ατομικό, η Ευγγελία Μονοκρούσου. Η 15χρονη γυμνάστρια θα ανταγωνιστεί με τις Ίσα Μάασεν (Ολλανδία), Λόρα Γιούρτσα (Ρουμανία) Σέντα Τουτκχαλγιάν (Ρωσία), Αντονία Άλικε (Γερμανία), Μαρτίν Σκρέγκελιντ (Νορβηγία), Μίλι Γουίλιαμσον (Νέα Ζηλανδία), Φλάβια Λόπες Σαράϊβα (Βραζιλία), Ράχμα Αλντουλαΐμι (Κατάρ), Κάθριν Ρέγιες Γκοντίνεζ (Γουατεμάλα), Ράχμα Μαστούρι (Τυνησία), Λόρα Πάρντο Γκαρζόν (Κολομβία) και Καμίλ Μπαλ (Γαλλία).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/