Connect with us

ΑμεΑ

Οι προκρίσεις στο μπότσια

Published

on

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπότσια συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον , χθες τέταρτη αγωνιστική ημέρα αλλά και σήμερα συνεχίζονται οι αγώνες των ομίλων για να αναδεχθούν οι αθλητές που θα περάσουν στην επόμενη φάση.

του Αριστομένη Νικολόπουλου
[email protected]

Στην BC1 και τον πρώτο όμιλο όπου συμμετέχει ο Δημήτρης Κυριακίδης κατέλαβε την τρίτη θέση έχοντας απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες με αποτέλεσμα να μείνει εκτός από την επόμενη φάση καθώς περνούν οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Κυριακίδη: Επικράτησε με σκορ 4-1 επί του Σλοβάκου Λούκας Μπάλαζι, ενώ ηττήθηκε, αρχικά από τον Βρετανό Ντέιβιντ Σμιθ με 11-1 και στη συνέχεια από τον Καμ Γούονγκ (Χόνγκ Κόνγκ) με σκορ 2-4 στο παιχνίδι που έκρινε και την θέση πρόκρισης.

Στην ίδια κατηγορία ο Παναγιώτης Σουλάνης για το πέμπτο όμιλο κέρδισε τον Μέι Λόνγκ από το Χόνγκ Κονγκ με σκορ 6-2, αλλά ηττήθηκε από τον Ολλανδό Μπάρεντ Ντρόστ με 3-6 και σήμερα αγωνίζεται για την πρόκριση κόντρα στον έτερο Ολλανδό του ομίλου Ντάνιελ Πέρεζ.

Για την κατηγορία BC2 ο Αλέξανδρος Παπαδάκης στον 10 όμιλο, νίκησε τον Βραζιλιάνο Λουίζ Ροντρίγκεζ με σκορ 4-2 και αγωνίζεται με τον Ταϊλανδό Γουάτσαρτον Βόνγκάσα για την πρωτιά του ομίλου.
Στην ίδια κατηγορία στον όμιλο 15 ο Χρήστος Γαλαίος κατέλαβε την τρίτη θέση καθώς είχε σαν απολογισμό δυο ήττες από τον Σλοβάκο Ρόμπερτ Μέζικ με σκορ 1-6 και τον Γιν Χοκ από το Χονγκ Κόνγκ με 1-4.

Για την κατηγορία BC3, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στον 4ο όμιλο κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου και συνεχίζει στην επόμενη φάση με απολογισμό δύο νίκες. Νίκησε στον πρώτο του αγώνα με 11-1 τον Καναδό Έρικ Μπουσίρε και τον Αυστριακό Ντάνιελ Μισέλ με 4-2. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον αθλητή από την Σιγκαπούρη, Μπίντε Μοχμάντ.
Για την ίδια κατηγορία και τον όμιλο 11, ο Αλκιβιάδης Λέκας αγωνίστηκε κόντρα στον Βέλγο Πίτερ Κλισέν και έχασε με σκορ 19-0. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Καναδό Μπρούνο Καρνέ από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 4-6 και έμεινε εκτός συνέχειας.

Ο Νικόλαος Πανανός ο τρίτος Έλληνας αθλητής που συμμετέχει στην κατηγορία BC3 για τον 15 όμιλο έμεινε εκτός καθώς ηττήθηκε από τον Βραζιλιάνο Αντόνιο Λεμέ και τον Ταϊλανδό Τάινμαρτ Σαρατανούτα με 1-7 και 0-8 αντίστοιχα.

Για την BC4 o Παναγιώτης Κατσώνης, στον τρίτο όμιλο αντιμετώπισε τον Γαν Λα από το Χονγκ Κονγκ και γνώρισε την ήττα με σκορ 13-0. Στη συνένχεια ηττήθηκε και από τον Βραζιλιάνο Μαρσέλο Σάντος με 1-4. Σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Σλοβάκο Μάρτιν Στρεχάρσκι και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τέλος ο Βασίλη Νίκο για τον 8ο όμιλο αντιμετώπισε τον Σλοβάκο Σάμουελ Άντρέτσικ και με σκορ 1-5 γνώρισε την πρώτη του ήττα στην πρώτη ημέρα της φάσης των ομίλων. Στην χθεσινή δεύτερη ημέρα αντιμετώπισε τον Γουίνγκ Λενγκ από το Χονγκ Κονγκ και με σκορ 1-6 γνώρισε την δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες. Ο Νίκος σήμερα θα παίξει το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση απέναντι στον Εουσίντες Γκρισάλες από την Κολομβία.

Η χθεσινή ημέρα όμως εκτός από τους αγώνες των μονών είχε και το ομαδικό BC1/BC2 με την ομάδα να αποτελείται από τους Παναγιώτη Σουλάνη, Δημήτρη Κυριακίδη, Αλέξανδρο Παπαδάκη, και Χρήστο Γαλαίο οι οποίοι αγωνίστηκαν στον δεύτερο όμιλο και κατέλαβαν την 4η θέση με τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, και τη 14η θέση στην γενική κατάταξη. Οι Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν απέναντι στην ομάδα της Βρετανίας (3-13), Ιαπωνίας (3-4),χονγκ Κονγκ (3-5).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/