Connect with us

STORY

Ολομόναχος για το Ρίο

Published

on

Ένας 20χρονος πρωταθλητής του τάε κβον ντο παλεύει ολομόναχος, στην προσπάθεια να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Ο Γιώργος Σιμιτσής είναι ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του ευρωπαϊκού τάε κβον ντο. Στα είκοσι χρόνια του βρίσκεται στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των -54 κιλών και είναι ο μοναδικός Έλληνας που σήμερα συμπεριλαμβάνεται στους «32» της ειδικής κατάταξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στην κατηγορία των -58 κιλών.

Όσοι βρίσκονται στις 32άδες των κατηγοριών τους, αυτόματα καλούνται στα γκραν πρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας και μαζεύουν βαθμούς με τους αγώνες τους. Το Δεκέμβριο του 2015 οι έξι πρώτοι κάθε κατηγορίας κερδίζουν αυτόματα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και μετά απομένουν δύο θέσεις για κάθε ήπειρο ώστε να συμπληρωθεί η 16άδα κάθε Ολυμπιακής κατηγορίας.

Ο Σιμιτσής κυνηγά το όνειρό του και… όπου τον βγάλει. Φέτος η κορυφαία στιγμή του ήταν η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα -54 κιλά, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ανδρών ενώ η πιο πρόσφατη επιτυχία του ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Όπεν της Ουκρανίας, που τον φέρνει στην 28η θέση του Ολυμπιακού ranking.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, ο 20χρονος πρωταθλητής του ΑΟ Βύρωνα, έχει τη συμπαράσταση της οικογένειας του και του δασκάλου του. Κανενός άλλου. Στους αγώνες συμμετέχει με έξοδα της οικογενείας. Ακόμη και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ταξίδεψε με δικά του έξοδα και η ομοσπονδία του επέστρεψε τα χρήματα των εισιτηρίων επειδή κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

«Το πιο δύσκολο ήταν όταν έπρεπε να πληρώσω τα εισιτήρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου ήταν γύρω στα 1.800 ευρώ. Εκεί επιστρατεύσαμε παππούδες και γιαγιάδες» λέει στο Sportsfeed.gr χαμογελώντας, όμως κάποιοι που ηγούνται του ελληνικού τάε κβον ντο δεν θα πρέπει να χαμογελούν καθόλου με αυτή την κατάσταση.

«Να φτάσω ψηλά»
Ο Σιμιτσής είναι ένα από τα παιδιά των Ολυμπιακών 2004. Σε ηλικία δέκα ετών ήταν μέσα στο κλειστό του Φαλήρου και χειροκροτούσε τους Έλληνες πρωταθλητές στις μάχες για τα Ολυμπιακά μετάλλια. Ο ίδιος ξεκίνησε το τάε κβον ντο πέντε χρόνια νωρίτερα, στην ηλικία των πέντε ετών, μετά από παρότρυνση του πατέρα του.

Στην ερώτηση για ποιο λόγο κάνει πρωταθλητισμό υπό αυτές τις συνθήκες ο 20χρονος αθλητής απαντά αφοπλιστικά. «Δεν ξέρω. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Φυσικά, ευτυχώς που μπορεί να με υποστηρίξει η οικογένειά μου και παράλληλα μπορώ να σπουδάζω στην Αθήνα, στα ΤΕΦΑΑ και δεν χρειάστηκε να πάω σε κάποια άλλη πόλη. Πάντως, σε καμία περίπτωση το κίνητρό μου δεν είναι οικονομικό, δεν αγωνίζομαι για να βγάλω χρήματα από το τάε κβον ντο, στην Ελλάδα δυστυχώς έχουν περάσει αυτές οι εποχές».

Όσο αντέξει
Μέχρι το τέλος του 2015 θα διεξαχθούν ανά τον πλανήτη έξι Ολυμπιακά γκραν πρι. Το επόμενο, θα γίνει στο Μάντσεστερ στις 24 Οκτωβρίου, στο οποίο ο αθλητής του Κώστα Καπάνη, πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί εξαιτίας μίας προγραμματισμένης επέμβασης. Το επόμενο θα γίνει στο Μεξικό. Εννοείται (!) ότι σε όλα τα Ολυμπιακά γκραν πρι θα συμμετάσχει με δικά του έξοδα.

Τον έκαναν… Γερμανό
Το όνομα του Σιμιτσή φιγουράρει στη 14η θέση παγκόσμιας κατάταξης στα 54 κιλά, όμως στην περίπτωσή του η παγκόσμια ομοσπονδία έχει κάνει γκάφα, καθώς τον αναφέρει ως Γερμανό, επειδή προφανώς ο αρμόδιος μπέρδεψε τις συντομογραφίες (GRE για την Ελλάδα, GER για τη Γερμανία). Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να διορθωθεί το λάθος, με την ελπίδα να μην υπάρξει άλλο μπέρδεμα αναφορικά με τους πόντους που έχει κερδίσει και θέση του στην κατάταξη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/