Connect with us

EDITORIAL

Ομάδα με βάθος πάγκου

Published

on

Η διαφορά της Εθνικής ομάδας με τις περισσότερες από τις ομάδες που βρίσκονται στη Σλοβενία είναι ότι όταν ξεκινούν οι αλλαγές των προπονητών φαίνεται ξεκάθαρα η ποιότητά της.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Νωθρό ξεκίνημα στη πρεμιέρα από τους βασικούς που επέλεξε ο Τρινκιέρι; Μπες Ζήση, μπες Μπουρούση, μπες Καϊμακόγλου, μπες Σλούκα… Το εύθραστο 12-11 έγινε πολύ γρήγορα 25-13 με τους… αναπληρωματικούς. Επί της ουσίας τέτοιοι δεν υπάρχουν για την Εθνική ομάδα, που κέρδισε εύκολα τη Σουηδία με σκορ 79-51 στη πρεμιέρα της, βελτιώνοντας το ρεκόρ σε 15-10.

Ο Τρινκιέρι χρησιμοποίησε 12 παίκτες, τα περισσότερα λεπτά που έπαιξε παίκτης ήταν 24 (ο Σλούκας) και τα λιγότερα 6 (ο Καββαδάς), ο χρόνος μοιράστηκε

Στο πρώτο ημίχρονο αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο πέτυχαν 24 από τους 39 πόντους της ομάδας. Οι διεθνείς πέτυχαν 14 πόντους από λάθη του αντιπάλου στο διάστημα αυτό, δέχθηκαν μόλις δύο από δικά τους λάθη, παρότι τα έκαναν εύκολα σήμερα (18 στο σύνολο), σκόραραν 10 πόντους από δεύτερες επιθέσεις, κατάφεραν να “εξαφανίσουν” τον Γιόνας Γερέμπκο (1/5δπ. και 2 λάθη στο α’) και έτσι το 39-21 δημιουργήθηκε απολύτως φυσιολογικά και έδιωξε κάθε άγχος και πίεση από την ελληνική ομάδα, στοιχεία που λίγο νωρίτερα είχαν οι Τούρκοι και έπαθαν το σοκ από τους Φιλανδούς.

Ο Τρινκιέρι χρησιμοποίησε 12 παίκτες, τα περισσότερα λεπτά που έπαιξε παίκτης ήταν 24 (ο Σλούκας) και τα λιγότερα 6 (ο Καββαδάς), ο χρόνος μοιράστηκε, οι παίκτες δεν σπατάλησαν πολλές δυνάμεις, σκόραραν όλοι και αν υπάρχει κάτι για λίγη από την… ελληνική γκρίνια είναι τα λάθη (18) και οι χαμένες βολές (19/33).

Αυτά… Τα υπόλοιπα αύριο με την Ρωσία, σαφώς πιο ποιοτική ομάδα από την Σουηδία, αλλά η Εθνική δείχνει ότι είναι στο Ευρωμπάσκετ με σκοπό. Φάνηκε από τον… τσαμπουκά του Σπανούλη στο πρώτο μέρος και πως λειτούργησε όλη η ομάδα στο συγκεκριμένο σκηνικό.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/