Connect with us

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Οπλίζουν τα τόξα τους

Published

on

Η ελληνική φίλαθλος ομοσπονδία τοξοβολίας (ΕΦΟΤ) προκηρύσσει τον αγώνα 1ης αγωνιστικής κατηγορίας ανοιχτού χώρου ανδρών και γυναικών, που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο (11-12.10) στο ΟΑΚΑ, με έπαθλο την πρόκριση στο γκραν πρι του Μαραθώνα, το 2015.

Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα φιλοξενήσουν τους ατομικούς Ολυμπιακούς γύρους 2Χ50μ. και 2Χ70μ. ηλικιακής κατηγορίας ανδρών–γυναικών σύνθετου και Ολυμπιακου τόξου, με αμφότερες τις κατηγορίες να διαγωνίζονται στο ανοιχτό προπονητήριο της ΕΦΟΤ στο ΟΑΚΑ. Ο αγώνας του συνθέτου 2Χ50μ. θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, ενώ του Ολυμπιακού τόξου 2Χ70μ. την Κυριακή 12 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Οι γενικές διατάξεις που εξέδωσε η ΕΦΟΤ έχουν ως εξής:

Ο αγώνας θα είναι ατομικός στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών – γυναικών, Ολυμπιακού και σύνθετου τόξου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επίσημοι τοξότες-τριες της ΕΦΟΤ, οι οποίοι έχουν προκριθεί ή έχουν διατηρήσει τη συμμετοχή τους στην 1η αγωνιστική κατηγορία του αθλήματος στους αγώνες ορίων του εθνικού πρωταθλήματος τοξοβολίας ανεξαρτήτου ηλικίας, έχουν θεωρημένο δελτίο υγείας από γιατρό και έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες για το έτος 2014. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι τελικές χωρίς ακυρώσεις και μπορούν να αποσταλλούν στην ΕΦΟΤ ταχυδρομικώς ή με φαξ στον αριθμό 210-6400347 ή στο e-mail [email protected] μέχρι μετά την 14η ώρα δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση. Ενστάσεις υποβάλλονται στη γραμματεία του αγώνα, με παράβολο 50 ευρώ μόνο γραπτώς από τους αρχηγούς των σωματείων. Σε περίπτωση μη συμμετοχής αθλητών οι οποίοι είχαν δηλωθεί, ισχύει η εγκύκλιος ΕΦΟΤ υπ’ αριθμόν 2013/5. Η αγωνόδικος επιτροπή εκδικάζει πιθανές ενστάσεις.

Στην κατηγορία Ολυμπιακού τόξου, ο ατομικός Ολυμπιακός γύρος (ΟΓ) θα γίνει με τη διαδικασία των σετ, και συγκεκριμένα έως πέντε (5) σετ των τριών (3) βελών.
Στην κατηγορία σύνθετου τόξου, ο ατομικός Ολυμπιακός γύρος θα γίνει με την διαδικασία του αθροίσματος των σετ, δηλαδή πέντε (5) φορές από τρία (3) βέλη.
Στον ατομικό Ολυμπιακό γύρο, οι οκτώ πρώτοι αθλητές-τριες ανά κατηγορία περνάνε απευθείας στον γύρο 1/16. Σε περίπτωση ισοβαθμίας για την 8η θέση στην κατάταξη (εφόσον οι αθλητές υπερβαίνουν τους 32 ανά κατηγορία) καθώς και στους Ολυμπιακούς γύρους, ισχύει η διαδικασία του shoot–off.
Τα πρόσωπα στόχων (target faces) του αγώνα για την απόσταση των 70μ. θα είναι 122 εκ.
Τα πρόσωπα στόχων (target faces) του αγώνα για την απόσταση των 50μ. θα είναι 80εκ., με βαθμολογική ζώνη από 5–10.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/