Connect with us

ΓΚΟΛΦ

Ο βασιλιάς της τρύπας

Published

on

Γεννήθηκε στο Χόλιγουντ, όχι των ΗΠΑ αλλά της Βόρειας Ιρλανδίας, είναι 25 ετών, Νο.1 στον κόσμο στο αγώνισμά του , και από χθες πρωταθλητής του Ράιντερ Καπ με την ομάδα της Ευρώπης για 3η συνεχόμενη χρονιά. Ο Ρόρι ΜακΊλροϊ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον κόσμο του γκολφ – και του αρέσει να βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο Βορειοιρλανδός σούπερ σταρ απέδειξε για ποιον λόγο είναι ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος και αγαπημένος αθλητής των υπεύθυνων μάρκετινγκ στον κόσμο πίσω από τους Νεϊμάρ και Λιονέλ Μέσι (σύμφωνα με τη λίστα της βρετανικής εταιρείας «SportPro»), καθοδηγώντας με μαεστρία τη μικτή ομάδα της Ευρώπης στον τρίτο συναπτό θρίαμβό της επί των κορυφαίων Αμερικανών γκόλφερ (διαβάστε περισσότερα εδώ). Ήταν μάλιστα τέτοια η ανυπομονησία του λίγο πριν την απονομή, που ο φελός από τη φιάλη σαμπάνιας που κρατούσε στα χέρια του… «εκπυρσοκρότησε» πρόωρα, προκαλώντας τα γέλια των συμαπικτών του. Η κρίσιμη λεπτομέρεια; Δίπλα του κατά την ώρα του ατυχήματος, συνομιλώντας αστειευόμενος, βρισκόταν ο «άσπονδος» φίλος και συμπατριώτης του, Γκρέιαμ ΜακΝτάουελ, συμπρωταγωνιστής στην πρόσφατη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον ΜακΊλροϊ και την πρώην εταιρεία εκπροσώπησης του, «Horizon Sports Management», η οποία έχει για πελάτη τον ΜακΝτάουελ.

Η μάχη των δικαστηρίων
Αιτία της φερόμενης αντιζηλίας των δύο γκόλφερ (κάτι που διαψεύδεται διαρκώς από τους εμπλεκόμενους) ήταν η ίδρυση της προσωπικής εταιρείας του Βορειοιρλανδού, «Rory McIlroy Incorporated», κίνηση στην οποία προχώρησε προκειμένου να έχει μεγαλύτερο έλεγχο επί της περιουσίας του. Όπως είχε διαρρεύσει, ο ΜακΙλρόϊ ήταν χολωμένος με την «Horizon» κατηγορώντας την ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να αυξήσει τις υπέρογκες προμήθειες των ατζέντηδών της, που άγγιξαν τα 5,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως ισχυρίζεται τον παραπλάνησαν σχετικά με τους όρους της συνεργασίας τους, η οποία υπεγράφη «μέσα σε συνθήκες μέγιστης ανεπισημότητας», στο χριστουγεννιατικο πάρτι της εταιρείας στο Δουβλίνο και χωρίς να έχει προηγουμένως διαβάσει προσχέδιο του συμβολαίου! Επιπλέον, ο αθλητής ισχυρίζεται ότι η εταιρεία δώρισε 130.000 ευρώ από τα δικά του χρήματα στη UNICEF πέρσι τον Μάρτιο, χωρίς τη γνώση ή τη συναίνεσή του. Προσθέστε στη δυσαρέσκειά του και το γεγονός ότι αποφάσισε να καταθέσει την αγωγή του -με την οποία ζητά τη διάρρηξη του 5ετούς συμβολαίου συνεργασίας τους- μόλις μία ημέρα πριν από τον γάμο του ΜακΝτάουελ με την καλή του, Κρίστιν Στέιπ στις Μπαχάμες (εντελώς συμπτωματικά λόγω κενού στο πιεσμένο πρόγραμμά του, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος), και θα αντιληφθείτε ότι αυτή η κόντρα έχει προεκτάσεις. Τελικώς ούτε γάτα ούτε ζημιά, αφού οι Ευρωπαίοι ξεπέρασαν στην πράξη τις όποιες πικρίες υπήρχαν και έτσι ο «Ρορς», όπως είναι το παρατσούκλι του, έγινε μόλις ο δεύτερος γκόλφερ στην ιστορία (από τον Τομ Γουότσον το 1977) που κέρδισε δύο τίτλους Μέιτζορ και το Ράιντερ Καπ μέσα στην ίδια χρονιά. Η συζήτηση της αγωγής του ΜακΊλροϊ είναι προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο του 2015.

Το γαμήλιο «σκοτσέζικο ντους»
Πάντως το Ράιντερ Καπ ήρθε σαν εξιλέωση για τον ΜακΊλροϊ, καθώς η περασμένη χρονιά ήταν γενικώς προβληματική. Και αυτό αφού πέρα από τη δικαστική κόντρα που ξέσπασε, ο Βορειοιρλανδός διέλυσε και τον αρραβώνα του με τη διάσημη Δανέζα τενίστρια Κάρολαϊν Βοζνιάκι φέτος τον Μάιο αφήνοντάς την στα κρύα του λουτρού, ενώ είχαν ήδη μοιράσει τα προσκλητήρια του γάμου τους, σε μία κίνηση που κατακρίθηκε ευρέως, αφού όπως αποκάλυψε η ίδια ο χωρισμός έλαβε χώρα μέσω μίας σύντομης τηλεφωνικής επικοινωνίας. Το ζευγάρι είχε σχέση από το 2011, και η πρόταση γάμου είχε γίνει από τον ΜακΊλροϊ παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2014 στο Σϊδνεϊ. «Το πρόβλημα είναι δικό μου. Τα προσκλητήρια που μοιράστηκαν το Σαββατοκύριακο με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι δεν ήμουν έτοιμη για όλα όσα εμπεριέχει ένας γάμος. Εύχομαι στην Κάρολαϊν όλη την ευτυχία που της αξίζει», δήλωνε λίγο αργότερα ο διάσημος γκόλφερ.

Η ταυτότητα ενός βασιλιά
-Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1989 στο Χόλιγουντ της κομητείας Κάουντι Ντάουν, στη Βόρεια Ιρλανδία.
-Μυήθηκε στο γκολφ από τον πατέρα του, Τζέρι, σε ηλικία δύο ετών.
-Έγινε επαγγελματίας το 2007 και κέρδισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο στα 22 του.
-Είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που κέρδισε τρεις διαφορετικούς τίτλους μέιτζορς, και μαζί με τους Τζακ Νίκλαους και Τάιγκερ Γουντς έγινε ο μοναδικός που το κατόρθωσε πριν κλείσει τα 25.
-Το 2012 χρίστηκε ιππότης του τάγματος της βρετανικής αυτοκρατορίας (ΜΒΕ), για τις εξέχουσες υπηρεσίες του προς το βρετανικό στέμμα.
-Τον Ιανουάριο του 2013 υπέγραψε χρυσοφόρο συμβόλαιο με τη Nike, αξίας 80 εκατομμυρίων ευρώ, άγνωστης διάρκειας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/