Connect with us

STORY

Ο γίγαντας της πισίνας

Published

on

Το όνομα του Κριστιάν Γκολομέεβ κοσμεί από χθες την ιστορία της ελληνικής κολύμβησης , καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κολύμπησε τα 50μ. ελεύθερο σε λιγότερο από 22 δευτερόλεπτα. Ο ύψους 2.02μ. κολυμβητής είναι ότι καλύτερο διαθέτει η Ελλάδα εντός πισίνας και σε μερικές ώρες θα διεκδικήσει μετάλλιο στον τελικό του ευρπωπαϊκού πρωταθλήματος

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Ολοι παραδέχονται ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ταλέντο, για το οποίο ο δρόμος προς την κορυφή ήταν ιδιαίτερα δύσβατος. Από πολύ μικρός βίωσε τεράστιες απώλειες σε προσωπικό επίπεδο, αφού δεν γνώρισε τη μητέρα του Κριστίνα, η οποία έφυγε από τη ζωή αμέσως μετά τη γέννηση του γιού της, τον Ιούλιο του 1993 στο Βέλινγκραντ της Βουλγαρίας.

Το 2010 ήρθε το δεύτερο χτύπημα, αφού ο πατέρας του, Τσβέταν Γκολομέεβ, έχασε τη μάχη με την «επάρατη» νόσο. Ο πατέρας του Κρίστιαν, Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1992 για να δουλέψει στον ΟΦΗ μέχρι το 1998. Το 2000 γύρισε στη Βουλγαρία και επέστρεψε στο Ηράκλειο για τον ΚΟΗ ως την ημέρα που απεβίωσε. Στην Κρήτη έφτιαξε μάλιστα και ιδιωτική πισίνα, ενώ φρόντισε να πάρει και την ελληνική υπηκοότητα, την οποία έχει και ο Κρίστιαν.

Ο νεαρός κολυμβητής είχε ήδη πάρει το δρόμο του. Το καλοκαίρι του 2012 σε ηλικία μόλις 19 χρονών συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ ένα χρόνο μετά πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποδεχτεί την υποτροφία που του πρόσφερε το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να σπουδάσει εκεί και να προπονηθεί υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Πολύ σύντομα άρχισε να εντυπωσιάζει και τους Αμερικανούς, αφού τον περασμένο Μάρτιο κέρδισε στο κολεγιακό πρωτάθλημα κολύμβησης και καταδύσεων στο Τέξας τα 50μ. ελεύθερο για πρώτη φορά στην ιστορία του κολεγίου Αλαμπάμα.
Λαμβάνοντας υπόψη το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του αλλά και τις ιδανικές συνθήκες στις οποίες θα δουλέψει σίγουρα τα επόμενα τρία χρόνια στο κολέγιό του, σίγουρα δημιουργεί προσδοκίες για μεγάλα πράγματα και μάλιστα σύντομα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/