Connect with us

EDITORIAL

Ο εγωισμός του Γκαρσία

Published

on

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέστρεψε μετά από 204 μέρες, όμως να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σε υψηλό επίπεδο και να είναι ο Γκαρσία προ τριών ετών; Όλες οι ενδείξεις τείνουν στο όχι, όμως ο εγωισμός του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή μπορεί να κάνει την ανατροπή. Έστω και ως αλλαγή, έστω και ως Ελ Σιντ.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Τόσο καλός παίκτης, με τέτοιο αμφιλεγόμενο χαρακτήρα, έχει να εμφανιστεί στον ΠΑΟΚ από την εποχή του Πέρσι Ολιβάρες. Τότε ο Περουβιανός, αλώνιζε μες το γήπεδο, τον αποθέωνε η κερκίδα και την επόμενη μέρα έτρωγε χάμπουργκερ στα αποδυτήρια λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση και γυρνούσαν τα μυαλά του Άγγελου Αναστασιάδη.
Ο Γκαρσιά από την άλλη, είναι ο ορισμός του επαγγελματία στις προπονήσεις, όμως η έντονη προσωπικότητά του, βγαίνει εντός αγωνιστικού χώρου με δυναμικό παιχνίδι και εκτός με τις ιδιαίτερα καυστικές δηλώσεις του. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο, το αποτέλεσμα είναι ίδιο και επιβαρύνει την παρουσία του στην ομάδα. Για το λόγο αυτό, ο Δώνης που δεν πολυγουστάρει τύπους σαν τον Ουρουγουανό, δεν τον υπολόγιζε καθόλου πέρσι με αποτέλεσμα να φύγει από την ομάδα.

Ωστόσο όμως ο καημός του Γκαρσία, να ολοκληρώσει την καριέρα του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τον ανάγκασε να καταπιέι λίγο τον εγωισμό του, να δειχθεί να είναι συμπληρωματικός στην ομάδα και φυσικά να μη δημιουργεί προβλήματα στον Στέφενς. Όμως… Πρώτο βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

Πριν από 20 χρόνια, ο Νίκος Γκάλης σηκώθηκε και έφυγε από τον Παναθηναϊκο στο ημίχρονο του αγώνα με τους Αμπελόκηπους γιατί ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, Κώστας Πολίτης δεν ήθελε να τον ξεκινήσει βασικό στο δεύτερο ημίχρονο. Εκείνη τη στιγμή ο ο 37χρονος Νικ δεν σκέφτηκε τα 350.000.000 δραχμές του συμβολαίου του, αλλά το θιγμένο εγωισμό του.

Ο Μάικλ Τζόρνταν έφτασε σε σημείο να έχει ποσοστό στην ομάδα των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς για να μπορεί να παίζει βασικός και (σχεδόν) αναντικατάστατος σε ηλικία 38 ετών. Τελικά στα 40 είπε το τρίτο αντίο, το οποίος όμως είναι σαν τα προηγούμενα. Με ανοιχτή ημερομηνία επιστροφής. Δεν μπορεί να το δεχθεί ότι δεν αγωνίζεται άλλο. Τώρα μάλιστα που έχει μια ομάδα ολόκληρη δική του (Σάρλοτ Μπομπκατς) δεν αποκλείεται να κάνει πράξη την απειλή του που είχε πει πως στα 50 θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο Πάμπλο Γκαρσία. Δεν μπορεί ο Ουρουγουανός να μη συμμετέχει. Να είναι απλός παρατηρητής. Στις προπονήσεις τα δίνει όλα (όσα μπορεί) και περιμένει καρτερικά να τον χρησιμοποιήσει ο Στέφενς. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποδεχθεί το ρόλο “Καραγκούνη” στην ομάδα. Να μπαίνει δηλαδή τα τα τελευταία 25-30 λεπτά του αγώνα για να κρατάει την κατοχή της μπάλας και να βγάζει τις κάθετες μπαλιές που τόσο πολύ λείπουν από τον φετινό ΠΑΟΚ.

Ο Στέφενς είναι έμπειρος προπονητής και ξέρει πως να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Το έκανε με τον Κάτσε, το κάνει και με τον Γκαρσία. Όσο και αν θα γκρινιάζει ο Ουρουγουανός, αν ο Στέφενς δεν κρίνει πως η παρουσία του στην ομάδα είναι χρήσιμη, τότε δεν πρόκειται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ευτυχώς όμως για τον Ουρουγουανό, ο Δικέφαλος έχει φέτος αυξημένες υποχρεώσεις και δεν περισσεύει κανείς. Ούτε καν ο παραπτωματίας Κάτσε. Αυτό θα πρέπει να έχει και ο Γκαρσία στο μυαλό του και να είναι έτοιμος αν πάσα στιγμή, ως καλός στρατιώτης που δηλώνει, να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Αν πάντως βελτιώσει την φυσική του κατάσταση, η αλήθεια είναι πως κάποιο χρόνο το δικαιούται. Ακόμα και σε αυτήν την ηλικία, ο ΠΑΟΚ δε διαθέτει παίκτη με καλύτερη τεχνική και φυσικά, κάθετη πάσα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/