Connect with us

MONEY

Ο Λεμπρόν στην κορυφή

Published

on

Τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα των Μαϊάμι Χιτ έδωσαν πολλές πρωτιές στον Λεμπρόν Τζέιμς. Μια από αυτές δημοσίευσε επίσημα το ΝΒΑ πριν από δύο ημέρες. Η φανέλα του Κινγκ Τζέιμς με το Νο6 στους Χιτ πούλησε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φανέλα παίκτη του ΝΒΑ παγκοσμίως!

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Όπως ανακοίνωσε το ΝΒΑ η φανέλα του Τζέιμς ήταν για πρώτη φορά στην κορυφή των πωλήσεων και εντός Αμερικής και παγκοσμίως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η Adidas, εταιρεία που έχει την αποκλειστική προμήθεια αθλητικού υλικού στις ομάδες του ΝΒΑ.

Ο Τζέιμς άφησε πίσω του τον Ντέρικ Ρόουζ, του οποίου η φανέλα ήταν δεύτερη σε πωλήσεις, παρότι το Νο1 των Μπουλς δεν εμφανίστηκε πέρσι όλη τη χρονιά λόγω του τραυματισμού του σταρ από το Σικάγο. Τρίτος ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ (Λέικερς), τέταρτος ο Κέβιν Ντουράντ (Θάντερ) και πέμπτος ο Ντουέιν Γουέιντ (Χιτ). Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Καρμέλο Άντονι (Νικς), Ντουάιτ Χάουαρντ (Λέικερς), Ντερόν Ουίλιαμς (Νετς), Μπλέικ Γκρίφιν (Κλίπερς) και Ραζόν Ρόντο (Σέλτικς).
Εντός αμερικανικού εδάφους η πεντάδα άλλαξε μόνο για τον πέμπτο, καθώς ο Καρμέλο άφησε πίσω του τον Γουέιντ. Τον περασμένο Νοέμβριο ο Τζέιμς πέρασε για πρώτη φορά τον Ρόουζ σε πωλήσεις από το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία του επίσημου καταστήματος του ΝΒΑ στην 5η Λεωφόρο και του επίσημου ηλεκτρονικού καταστήματος. Τον Απρίλιο του 2013 ο Καρμέλο ξεπέρασε τον Τζέιμς και έγινε ο πρώτος παίκτης των Νικς που κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.
Εκτός Αμερικής, ο Κόμπι Μπράιαντ μέχρι πέρσι ήταν το απόλυτο είδωλο και πρώτος σε πωλήσεις, με δεύτερο τον Ρόουζ και τρίτο τον Τζέιμς.

Πλεόν οι πρωτιές ανήκουν στον σταρ των Χιτ, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes θα κερδίσει 57,6 εκατομμύρια δολάρια από το συμβόλαιό του με την ομάδα του Μαϊάμι και τις συμφωνίες του με την Swoosh, την Coca Cola, τα Mc Donald’s και την Samsung.
Ο Μπράιαντ παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ΝΒΑ με 59,8 εκατ. δολάρια σύμφωνα με τον έγκυρο Κερτ Μπαντενχάουζεν από το Forbes.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/