Connect with us

INSTASPORTS

Ο παγκόσμιος Άρης

Published

on

Είναι ο μοναδικός Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση πισίνας. Δεν είναι όμως αυτός, ο μοναδικός λόγος που κάνει τον Άρη Γρηγοριάδη ξεχωριστό.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou
φωτογραφίες Κώστας Αμοιρίδης
[email protected] follow me @amiridiskostas
[email protected]

Ο Θεσσαλονικιός κολυμβητής, είναι αυτή τη στιγμή αθλητής χωρίς ομάδα. Συνεχίζει να προπονείται με τον Χρυσάφη Βαγγελακάκη και ο ίδιος προπονεί μικρά παιδιά. Τον εγκατέλειψαν, αλλά δεν εγκαταλείπει και βάζει στόχο την τελευταία Ολυμπιάδα της καριέρας του, το 2016 στο Ρίο.
Ο Άρης Γρηγοριάδης ανήκει σε ένα πολύ ξεχωριστό κλαμπ, αυτό των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που έχουν κατακτήσει την κορυφή του κόσμου. Από την πρώτη μέρα που άρχισαν να καταγράφονται επίσημα αποτελέσματα στον αθλητισμό, περίπου στα τελη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, 48 είναι όλοι και όλοι οι εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού που φέρουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Και όμως ο σύλλογος του Άρη, επέλεξε να μην τον τιμήσει στη γιορτή του για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο Γρηγοριάδης δεν κρατά κακία καθώς η αγάπη του για το σύλλογο δεν αλλάζει επειδή κάποιοι παράγοντες λειτούργησαν (και λειτουργούν)… αντιαθλητικά.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως ο κολυμβητής του Χρυσάφη Βαγγελακάκη είναι ακόμα ενεργός και βρίσκεται καθημερινά στην πισίνα. Για να προπονείται ο ίδιος και στη συνέχεια να προπονεί μικρά παιδιά της Stars Swim Academy. Αν το Ρίο φαίνεται να είναι μακριά, με 2-3 καλές χεριές ο Άρης θα βρίσκεται εκεί το 2016.

Η φωτογράφηση έγινε στις εγκαταστάσεις της Stars Swim Academy, στην περιοχή του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/