Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Ο πιο καλός μαθητής

Published

on

Και το όνομά αυτού, Μάριν Τσίλιτς. Ο νεαρός Κροάτης έκανε την έκπληξη κόντρα στον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ, κατακτώντας με μεγάλη άνεση το εισιτήριο για τα ημιτελικά του αμερικανικού Όπεν, με νίκη 6-2, 6-4, 7-6(4) σε 2 ώρες και 12 λεπτά.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Η Κροατία πανηγυρίζει την πρώτη παρουσία τενίστα της σε ημιτελικό US Open από το 1996, όταν ο σημερινός προπονητής του Τσίλιτς, ο πανύψηλος Γκόραν Ιβανίσεβιτς με το περίφημο σερβίς-κεραυνό, είχε αγωνιστεί στη φάση των «4» με αντίπαλο -και τελικό νικητή- τον Πιτ Σάμπρας. Ο Τσίλιτς, Νο.16 στην παγκόσμια κατάταξη, φαίνεται ότι έχει ανακαλύψει για τα καλά το κουμπί του Μπέρντιχ, (Νο.7 στον κόσμο), καθώς έχει κερδίσει τον 28χρονο Τσέχο στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους σε Γουίμπλεντον και Νέα Υόρκη, και μάλιστα με «καθαρό» σκορ 3-0 στα σετ.

Ο 25χρονος Βαλκάνιος βασίστηκε στο εξαιρετικό σεβίς του σε όλο τον αγώνα, καθώς είχε 19 άσους στο σύνολο, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αγνώριστο Μπέρντιχ. Με τη νίκη του αυτή ο Τσίλιτς, που είχε χάσει το περσινό «Φλάσινγκ Μίντοους» λόγω τιμωρίας για ντόπινγκ, βελτίωσε την καλύτερη πορεία του στο Όπεν της Νέας Υόρκης και θα αγωνιστεί σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ για μόλις 2η φορά στην καριέρα του. Η παρθενική ήταν πριν από τέσσερα χρόνια στους «4» του αυστραλιανού Όπεν, όταν και είχε ηττηθεί από τον Άντι Μάρεϊ με 3-1 σετ. Συν τοις άλλοις, ο γεννημένος στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Κροάτης εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης, το οποίο δεν είναι όμως η κορυφαία θέση της καριέρας του, αφού τον Φεβρουάριο του 2010 είχε σκαρφαλώσει ως το νούμερο εννιά.
Ο αντίπαλος του Τσίλιτς θα προκύψει από το τέταρτο ζευγάρι των προημιτελικών, με την αναμέτρηση ανάμεσα στον «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ και τον ιδιόρρυθμο Γάλλο Γκαέλ Μονφίς να ξεκινάει στις 03:00 ώρα Ελλάδας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/