Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο ταχύτερος στον κόσμο

Published

on

Δύο μέρες πριν έκανε τη γκάφα της χρονιάς και τερμάτισε προτελευταίος. Σήμερα, στο αγαπημένο του αγώνισμα, αυτό της πεταλούδας ο Μάικλ Φελπς έκανε το καλύτερο χρόνο για φέτος στον κόσμο. Και ακολουθεί ο τελικός.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Τα 100μ. ελεύθερο δεν ήταν ποτέ από τα αγωνίσματα του Φελπς. Το έκανε δοκιμαστικά, πέρασε στον τελικό και απλά ήθελε μια θέση στο βάθρο. Στο γύρισμα των 50μ. χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να φτάσει στον τοίχο και να κάνει τη στροφή με αποτελεσμα να μείνει έβδομος.

Τα 100μ. πεταλούδα όμως είναι άλλη υπόθεση. Μέχρι το 2012 ο πιο πετυχημένος αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων, σε αυτό το αγώνισμα δεν έχανε (έχει τρία χρυσά μετάλλια). Μετά από 20 μήνες στη… ναφθαλίνη, ο Φελπς απέδειξε ότι σε αυτό το αγώνισμα δύσκολα θα χάσει. Ούτε και από τον Ράιαν Λόχτι. Στην προκριματική σειρά ο Φελπς έκανε τον καλύτερο χρόνο για φέτος στον κόσμο με 51.17, ενώ ο Λόχτι έκανε 51.91.

Σε λίγες ώρες οι δυο τους θα αναμετρηθούν στο μεγάλο τελικό και αναμένεται μονομαχία από τα παλιά με χρόνους που θα παραπέμπουν στα… καλύτερα του Φελπς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/