Connect with us

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πάει για το 2Χ2

Published

on

Τα ρέστα της μέσα σε ένα απόγευμα, της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, παίζει η Εθνική ομάδα ανδρών του πινγκ πονγκ για την πρόκρισή της στην 8άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Λισαβόνα. Η ήττα από την Ισπανία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με 3-0 έφερε σε μειονεκτική θέση τον Κώστα Βατσακλή και τους δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η ελληνική ομάδα πάλεψε τα δύο πρώτα ματς. Ειδικά ο Κρεάνγκα έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, καθώς προηγήθηκε και με 4-0, 7-2 και 8-4 στο 5ο σετ, αλλά ο Κάρλος Μασάδο απάντησε με σερί επτά κερδισμένων πόντων και έτσι έφτασε στην επικράτηση με 3-2 (11-8, 9-11, 7-11, 11-9, 11-8). Ακολούθησε η μάχη του Γκιώνη με τον Χε Ζιβέν, τον κακό δαίμονα του Έλληνα πρωταθλητή. Ο Παναγιώτης βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 σετ, αλλά με υπερπροσπάθεια επέστρεψε στο 2-2. Αλλά στο πέμπτο σετ μέτρησε η εμπειρία του Κινέζου που νίκησε 3-2 (11-9, 11-8, 4-11, 5-11, 11-5). Στη μάχη του Παπαγεωργίου με τον Μαρκ Ντουράν μέτρηση η καλή ψυχολογία του Ισπανού από τις δύο προηγούμενες νίκες της ομάδας του, ενώ ο αρχηγός της δικής μας Εθνικής επηρεάστηκε αρνητικά από τις δύο ήττες και έτσι επέτρεψε στον αντίπαλό του να επικρατήσει σχετικά εύκολα με 3-1 (11-7, 11-7, 8-11, 11-4).

Μοιραία, λοιπόν, οι δευτεραθλητές Ευρώπης χρειάζονται πλέον δύο νίκες στα ματς με Γαλλία (15:00) και Σλοβακία (21:00) για να περάσουν στην επόμενη φάση πίσω από τους Ίβηρες. Με τους Γάλλους να έχουν προβάδισμα, διότι στο δεύτερο ματς της Τετάρτης υπέταξαν τους Σλοβάκους με 3-0. Όλες οι αναμετρήσεις, ωστόσο, έληξαν 3-2 και έτσι επιβεβαιώθηκαν όλοι εκείνοι που μιλούσαν για έναν αμφίρροπο και ανοικτό όμιλο. Οι δις πρωταθλητές Ευρώπης Γάλλοι παρουσίασαν την τριάδα των Σιμόν Γκοζί, Αντριέν Ματενέ, Εμμανουέλ Λεμπεσόν. Με τους ίδιους αναμένεται να αγωνιστούν και σήμερα κόντρα στην ελληνική ομάδα. Από την άλλη πλευρά, οι Σλοβάκοι παρουσίασαν για πρώτη φορά στο ομαδικό τον Μπάι Χε, κινεζικής καταγωγής που πλαισίωσε τους Λούμπομιρ Πίστε και τον Πίτερ Σερέντα.

Τόσο ο Κώστας Βατσακλής, όσο και οι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου μπορούν να επαναφέρουν την Εθνική Ελλάδας σε τροχιά πρόκρισης. Ούτως ή άλλως όλα τα μέλη της «dream team» του πινγκ πονγκ γνώριζαν εξ αρχής τις δυσκολίες του αγώνα με την Ισπανία. Τόσο για την πλημμελή προετοιμασία του «Καλλίν» από τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και στους προσαγωγούς, όσο και για τη δυσμενή παράδοση του Γκιώνη απέναντι στον 52χρονο Χεν Ζιβέν, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 36 της ευρωπαϊκής κατάταξης. Όλα τα μέλη της Εθνικής, λοιπόν, είναι αποφασισμένα να παλέψουν απέναντι σε Γάλλους και Σλοβάκους για τη 2η θέση στον όμιλο, αν και εξαρχής τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία ότι «πρώτα απ’ όλα θέλουμε να μπούμε στους πρώτους 14 για να πάμε στο Μπακού και από ‘κει και πέρα θα παλέψουμε για ό,τι καλύτερο γίνεται». Αυτή τη δέσμευση θα κάνουν πράξη κόντρα σε Γαλλία και Σλοβακία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/