Connect with us

STORY

Πάει Καζάν η Ελλάδα

Published

on

Η έκτη θέση που κατέκτησαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Βουδαπέστης οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών δεν θα τους στερήσουν την παρουσία τους στον παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσει το 2015 το Καζάν της Ρωσίας.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Οι 16 Εθνικές ομάδες που θα πάρουν μέρος σε αυτό σε άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με την ντιρεκτίβα της FINA, προκύπτουν ως εξής: Τέσσερις από τα παγκόσμια κύπελλα του 2014, δύο από τα παγκόσμιο λιγκ του 2014, εννιά από τις ηπείρους (τρεις Ευρώπη, δύο Αμερική, δύο Ασία, μία Αφρική, μία Ωκεανία) συν τη διοργανώτρια.

Σε εκκρεμότητα είναι τα παγκόσμια κύπελλα, που θα γίνουν τον Αύγουστο, 12-17 για της γυναίκες στο Μανσίσκ και 19-24 για τους Άνδρες στο αλμα Άτι. Σε αυτά μετέχουν, στις γυναίκες οι Ισπανία, Ρωσία, Κίνα, Σιγκαπούρη (Α’ όμιλος), ΗΠΑ, Ουγγαρία, Αυστραλία, Νότια Αφρική (Β’ όμιλος) και στους άνδρες οι Νότια Αφρική, Μαυροβούνιο, Σερβία, ΗΠΑ (Α’ όμιλος), Κροατία, Καζακστάν, Αυστραλία, Ουγγαρία (Β’ όμιλος).

Μετά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα Βουδαπέστης, εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν έχουν εξασφαλίσει στους άνδρες οι Σερβία, Ουγγαρία (WL), Ρωσία (διοργανώτρια), Ιταλία, Μαυροβούνιο και Κροατία (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και στις γυναίκες οι ΗΠΑ, Ιταλία (WL), Ρωσία (διοργανώτρια), Ισπανία, Ολλανδία και Ουγγαρία (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα).

Οι Εθνικές μας ομάδα είναι αυτή τη στιγμή οι πρώτες αναπληρωματικές, ωστόσο με βάση τις ομάδες που μετέχουν στα δύο παγκόσμια κύπελλα του Αυγούστου θεωρείται σίγουρο ότι και οι δύο θα βρίσκονται του χρόνου στο Καζάν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/