Connect with us

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πέρασε ο Γκιώνης, αποκλείστηκε ο Ρηνιώτης

Published

on

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης που πήρε την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε το εμπόδιο του Βορειοκορεάτη Τσόε Ι με 4-2 σετ κι έκανε το πρώτο βήμα στην προσπάθειά του να φτάσει σε καλό πλασάρισμα. Ο Γκιώνης έχει αντιμετωπίσει κι άλλες φορές μεγάλη δυσκολία κόντρα σε αθλητές της Βόρειας Κορέας, συνεπώς το εμπόδιο ήταν υψηλό. Αυτό φάνηκε από την αρχή με τον Τσόε Ι (νούμερο 154 στον κόσμο) να κατακτά οριακά το 1ο σετ και να έχει σετ μπολ στο 2ο. Ο πολύπειρος διεθνής μας κατάφερε να ισοφαρίσει, τονώθηκε και ψυχολογικά και πήρε με διαφορά το 3ο και το 4ο σετ. Η συνέχεια ήταν συναρπαστική με τους δύο αθλητές να σώζουν και να χάνουν σετ πόιντς (ο Γκιώνης ματς πόιντς για να είμαστε ακριβείς) και τελικά ο Ασιάτης μείωσε στα …βάθη της παράτασης. Η εξέλιξη δεν επηρέασε τον Γκιώνη, ο οποίος είχε τις απαραίτητες δυνάμεις και με σταθερή άμυνα και σωστές επιθέσεις πήρε διαφορά (7-2) και την κράτησε (9-11, 13-11, 11-5, 11-7, 16-18, 11-7). Την ίδια ώρα ο επίσης αμυντικός Βανγκ Γιανγκ έδωσε ντέρμπι με τον Κιρίλ Γερασιμένκο από το Καζακστάν και επικράτησε με 4-3 σετ. O Λευκορώσος πρώην δευτεραθλητής κόσμου Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, με τον οποίο μπορεί να συναντηθεί ο Γκιώνης στους «32» είχε εύκολη αρχή με 4-0 σετ επί του Γιανγκ Σινγιού από το Αζερμπαϊτζάν. Στον 2ο γύρο αναμετριέται με τον Πακ Σιν Χίοκ από τη Βόρεια Κορέα.
Αύριο το βράδυ, στους «64» του αγωνίσματος, ο Γκιώνης θα συναντήσει τον Κινέζο πολιτογραφημένο Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ, με τον οποίο είχε παίξει μαζί διπλό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Οκτωβρίου. Ο αγώνας αρχίζει στις 20:30 ώρα Ελλάδας.
Όσον αφορά στον Τάσο Ρηνιώτη διεκδίκησε μεγάλη νίκη κόντρα στον Κου Λέι ώσπου κάμφθηκε με 4-2 σετ στον 1ο γύρο του απλού ανδρών. Έκανε ιδανική εκκίνηση, αργότερα προηγήθηκε και με 2-1, αλλά ο πολιτογραφημένος Ουκρανός ανέβασε την απόδοσή του, βρήκε και τις λύσεις στο αμφίρροπο 6ο σετ κι έφτασε στη νίκη. Τα σετ 11-4, 3-11, 11-4, 6-11, 6-11 και 9-11.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/