Connect with us

MONEY

Παίζει για το συμβόλαιο

Published

on

Ρονάλντο και Ιμπραΐμοβιτς δεν μάχονται μόνο για το εισιτήριο στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας. Μονομαχούν και για το νέο συμβόλαιο στη Nike, περισσότερο ο Πορτογάλος του οποίου η ανανέωση εξαρτάται από τη συμμετοχή του στο μουντιάλ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, αναμένεται να βγάλει μια περιουσία σε περίπτωση που οδηγήσει τη χώρα του στα τελικά. Το συμβόλαιο με τη Nike το οποίο υπέγραψε το 2010, προέβλεπε ετήσια αποζημίωση ύψους 6.000.000 ευρώ και ολοκληρώνεται to 2014. Αυτή τη στιγμή ο Ρονάλντο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον παγκόσμιο κολοσσό αθλητικής ένδυσης και υπόδησης επιδιώκοντας αύξηση 3.000.000 ευρώ προκειμένου το συνολικό ποσό να φτάσει τα 9.000.000 ευρώ για την επέκταση της συμφωνίας μέχρι το 2018. Η Nike είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις απαιτήσεις του Πορτογάλου για αύξηση, σε περίπτωση όμως που τελικά αγωνιστεί στα γήπεδα της Βραζιλίας. Με τις εμφανίσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρονάλντο δικαιούται και με το παραπάνω την αύξηση που ζητάει, όμως υπάρχει μία λεπτομέρεια. Χορηγός της Ρεάλ είναι η ανταγωνίστρια Adidas. Αντιθέτως, χορηγός της εθνικής Πορτογαλίας είναι η Nike.
Μια ενδεχόμενη αποτυχία του Ροναλντο θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις, καθώς εκτός η απουσία του από τα τελικά της Βραζιλίας θα τον θέσει και εκτός διεκδίκησης της χρυσής μπάλας. Σίγουρα θα παραμείνει ο Νο1 για τη Nike, όμως ο σταρ της Μπαρτσελόνα (η οποία έχει χορηγό τη Nike) Νεϊμάρ ο οποίος είναι ο αμέσως επόμενος στη λίστα της εταιρείας, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα γήπεδα της χώρας του και αυτό θα είναι εις βάρος του απόντα.
Από την άλλη πλευρά ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από ότι φαίνεται δεν έχει τέτοια θέματα, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αγωνιστεί στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου, αδιαφορώντας για το αν θα πάρει αύξηση από τον χορηγό του, ή όχι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/